BreinReis

Klik & Tik voor de weg op internet

Voor sommige mensen is het nog steeds lastig de weg te vinden op het internet. Of hun bankzaken te regelen. Voor deze mensen start de cursus 'Klik & Tik' van ZINiN BreinReis, op donderdag 7 februari om 9.30 uur in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal, met een reeks van zes lessen om ze digitaal vaardiger te maken.

Met de Klik & Tik docent gaan deelnemers samen het web op om te leren surfen, mailen, skypen en downloaden. En dat zijn nog maar een paar onderdelen van deze leuke cursus. Na zes lessen weten ze ook hoe ze die leuke koopjes kunnen veroveren, contact kunt houden met vrienden en familie die ver weg wonen en kennen ze hun weg op de sociale netwerken. De cursus bestaat dan ook uit drie onderdelen: de basis (typen, klikken en websites bekijken), het internet op (mailen, downloaden en browsers), en samen op het web (sociale netwerken, links en weblogs). De cursus wordt op 7, 14, 21 en 28 februari en 7 en 14 maart gegeven, van 9.30 tot 11.00 uur. De kosten bedragen 30 euro.

Tabletcursus voor Android

Wie meer te weten wil komen over zijn Android Tablet is vanaf dinsdag 5 februari van harte welkom op de BreinReis Android Tabletcursus in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Deelnemers leren hoe ze maximaal gebruik kunnen maken van hun Android Tablet.

Docente Alice Zandbergen leert hoe iedereen het maximale uit zijn Android Tablet kan halen. Zij kent alle tips en trucs, waardoor skypen, surfen, downloaden en mailen kinderlijk eenvoudig worden. De cursus bestaat uit zes lessen, op 5, 12, 19 en 26 februari en 5 en 12 maart. ZINiN Bibliotheekleden betalen 55 en niet-leden 60 euro. Dit is inclusief cursusboek.

Aanmelden
Aanmelden voor beide cursussen kan via www.zininbibliotheek.nl/agenda, telefonisch op 0548 – 624489 of aan de balie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden