Foto:

René pakt goud met parkiet

Nijverdal/Zwolle - Op de onlangs gehouden wereldkampioenschappen in Zwolle is René Krommendijk uit Nijverdal drie keer wereldkampioen geworden met zijn Catharinaparkieten. René kweekt al 40 jaar met siervogels, waarvan de laatste vijf met deze parkieten. Daarvoor heeft hij met kanaries gekweekt. Er deden 25.000 vogels uit 23 landen mee.

Maar niet alleen René was succesvol. Maar liefst zes wereldkampioenschappen werden behaald door leden van vogelvereniging 'Zang en Kleur' uit Nijverdal. Een achttal leden van deze vereniging hadden vogels ingestuurd naar Zwolle om mee te spelen voor de hoogste eer. Er werd meegedaan in diverse hoofdgroepen. Deze hoofdgroepen zijn weer onderverdeeld in groepen en in iedere groep kon een wereldkampioenschap behaald worden. In totaal behaalden de leden van 'Zang en Kleur' maar liefst elf prijzen.
Albert KleinJan behaalde brons met een agapornis taranta groen. Theo Wijnberg behaalde zilver met een st.Helenafazantje. Maarten Melenboer behaalde twee maal zilver. Een keer met een stam- en eenmaal met een enkeling catharinaparkieten. Henk Kampman werd wereldkampioen met een Kwartel. Tevens behaalde hij zilver met een diamantvink. Henri Melenboer werd tweemaal wereldkampioen, met een lutino(geel)catharinaparkiet en met een turquoise catharinaparkiet. Roel Harmsen werd zelfs drie maal wereldkampioen, met een agapornis lilianae en tweemaal met een bourkeparkiet.

Meer berichten