Bij Calisthenics train je met het gewicht van je eigen lichaam.
Bij Calisthenics train je met het gewicht van je eigen lichaam. (Foto: Het Ravijn)

Nieuw Calisthenics-parcours Het Ravijn in gebruik genomen

door Het Ravijn

Nijverdal - Met de plaatsing van een Calisthenics-parcours op de recreatieweide van Het Ravijn – zwem sport zorg – is een grote wens in vervulling gegaan van de AquaBootcampers van Het Ravijn. Afgelopen week namen zij het parcours voor het eerst in gebruik.

"Calisthenics is een laagdrempelige trainingsvorm, waarbij je traint met je eigen lichaamsgewicht. Deze vorm van training maakt ook onderdeel uit van onze AquaBootcamp," vertelt Ruben Buijserd, manager van Het Ravijn - zwem sport zorg. "Het nieuwe parcours biedt meer variatiemogelijkheden en vormt een mooie aanvulling op de al aanwezige voorzieningen. We hebben gekozen voor een veelzijdig en uitdagend parcours met rekstokken, ringen, opdrukstangen en een monkeybar. Hiermee kunnen niet alleen onze AquaBootcampers, maar ook andere sporters goed uit de voeten. Daarnaast is het tijdens de zomer een aantrekkelijke speelvoorziening voor onze buitenbadbezoekers," aldus Buijserd.

Lijfstijl Nijverdal
Ook Lijfstijl Nijverdal, huurder van een bedrijfsruimte op de verdiepingsvloer in Het Ravijn, is zeer content met het nieuwe parcours. "Het Calisthenics-parcours is echt een aanwinst voor ons", vertelt Karin Velnaar. "Wij zetten het parcours in voor onze small-group training, waardoor we meer variatie krijgen. Daarnaast komen we tegemoet aan de wens van onze klant om lekker buiten te sporten."

Huren
Met een groep vrienden of het sportteam gebruik maken van het parcours is ook mogelijk. Vanaf januari kunnen particuliere groepen of sportverenigingen gebruik maken van het Calisthenics-parcours door het te huren. Voor meer informatie over de verhuur kan contact opgenomen worden met Het Ravijn - zwem sport zorg - via 0548-613516 of r.buijserd@hellendoorn.nl.

Meer berichten