Jongeren leren van alles over het heelal, sterrenstelsels en de ruimtevaart in de nieuwe cursus van de Sterrenwacht.
Jongeren leren van alles over het heelal, sterrenstelsels en de ruimtevaart in de nieuwe cursus van de Sterrenwacht. (Foto: Sterrenwacht)

Cursus 'Astronomie voor Jongeren' bij Sterrenwacht

Nijverdal - De Sterrenwacht Hellendoorn begint in 2019 met de cursus 'Astronomie voor Jongeren'. Een cursus bedoeld voor meisjes en jongens in de leeftijd van 10 tot 14 jaar.

Het wordt een boeiende cursus waarin ze eenvoudige theorie afwisselen met praktische voorbeelden en opdrachten. Zo maken de jongeren uitgebreid kennis met het zonnestelsel, leren ze de afstanden in het heelal en komen veel te weten over sterrenstelsels, kometen, telescopen en ruimtevaart. Voorkennis is niet nodig, gewoon belangstelling voor wat zich aan de sterrenhemel afspeelt is voldoende.

Praktische invulling
In elke les is er tijd voor de praktijk van sterrenkunde zoals het maken van een sterrenkaart, een handspectroscoop, demonstratieproeven en veel meer. Natuurlijk wordt ook het planetarium van de sterrenwacht ingezet bij deze speciaal op de jeugd afgestemde cursus. Deskundige vrijwilligers van de sterrenwacht hebben een heel mooie syllabus met lesstof samengesteld. Een 'waarneemavond', een observatie avond met telescopen in de koepel, maakt eveneens deel uit van de cursus, deze avond vindt plaats bij helder weer.

Bij voldoende deelname start de cursus op zaterdag 2 februari, met vervolglessen op 9, 16 en 23 februari en 2 maart, van 15.00 tot 17.00 uur. Na afloop krijgt elke cursist een certificaat van deelname. Het lesgeld inclusief lesmateriaal, plus een drankje in de pauze, bedraagt 45 euro. Aanmelden via www.sterrenwachthellendoorn.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden