Gift voor onderhoud van 'n Oalen Griezen Hellendoorn

Hellendoorn - Voorzitter van de stichting Noabers van 'n Oalen Griezen, Tineke van Buren, heeft een cheque van 5000 euro aan kerkrentmeesters Henk Jansen en Riekus Braakman van de Protestantse Gemeente Hellendoorn overhandigd. Deze gift is specifiek bedoeld voor het aanbrengen van zogenaamde schipperstrappen (1000 euro) door vrijwilligers, zodat bezoekers de toren makkelijker en veiliger kunnen beklimmen. Steeds meer groepen en schoolklassen melden zich voor rondleidingen in en rondom de monumentale kerk, zodat dit echt nodig is. Ook is er onderhoud nodig van de leien dakbedekkingen (4000 euro).

Monumentale dorpskerk
De Stichting Noabers van 'n Oalen Griezen heeft als doel het onderhoud van de monumentale dorpskerk financieel te ondersteunen. Zij krijgen hun financiële middelen door bijdragen van donateurs en giften. Daarnaast organiseren ze activiteiten zoals concerten, lezingen en rondleidingen. De stichting wil ook in 2019 met haar activiteiten het onderhoud en de instandhouding van dit prachtige dorpsmonument financieel ondersteunen.

Giften
Iedereen die de kerk een warm hart toedraagt, kan een gift overmaken op Iban NL77RABO0317262874 t.n.v de Stichting Noabers van 'n Oalen Griezen. Bijkomend voordeel: deze giften zijn fiscaal aftrekbaar.

Meer berichten