Tina Kruisdijk gaat yogalessen geven in het Kulturhus in de Kruidenwijk. Foto: Dennis de Raaf.
Tina Kruisdijk gaat yogalessen geven in het Kulturhus in de Kruidenwijk. Foto: Dennis de Raaf. (Foto: Dennis de Raaf)

'Ik geef yoga vooral vanuit mijn hart'

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Het Kulturhus in de Kruidenwijk krijgt een nieuwe yogadocent. Tina Kruisdijk (33) neemt het stokje over van Sander Hali. Ze gaat les geven op de dinsdag- en woensdagavond.

Tina is geboren en getogen in Almelo en op haar 17de vertrokken uit Twente. Plaatsen waar ze sindsdien heeft gewoond zijn Leeuwarden, Den Haag en Port Elizabeth in Zuid-Afrika. "In Zuid-Afrika kwam ik voor het eerst in aanraking met spiritualiteit en de kracht van de natuur," vertelt ze. "Sindsdien heeft het me nooit meer losgelaten. In 2010 ben ik teruggekeerd naar het mooie Twente en heb ik diverse vormen rondom yoga gevolgd zoals Body Balance en Pilates. In 2015 ben ik zelf VeraFlow gaan geven. VeraFlow is een dansprogramma rondom houdingen uit de yoga. Door het geven van VeraFlow ben ik erachter gekomen dat ik niets liever doe dan lesgeven en raakte ik steeds meer geïntrigeerd door het verhaal achter de houdingen die ik gebruikte in mijn lessen."

Yogalessen
Voor verdieping is ze begonnen met het volgen van yoga. "Dat was in 2016 en een jaar later werd me duidelijk dat alleen het beoefenen van yoga niet meer genoeg was. Ik wou zelf yoga geven, mijn kennis delen en door middel van yoga mensen om me heen helpen. In oktober 2018 heb ik mijn opleiding tot yogadocente afgerond en mag ik doen wat ik zo graag doe. Ik deel mijn kennis, maar ik geef yoga echt vanuit mijn hart." Ze kijkt tevreden rond in haar yogaruimte.
In haar lessen vindt ze het belangrijk dat de cursist centraal staat en de ruimte krijgt in contact te komen met zichzelf, of dat nou fysiek of mentaal is, of beide. Ze richt haar lessen zo in dat iedereen de ruimte heeft de les te gebruiken voor de doeleinden die op dat moment het beste bij hem of haar passen. "Vanuit mijn hart, omdat ik jou die tijd voor jezelf wil geven. Mijn lessen bestaan doorgaans uit een combinatie van hatha yoga (dynamische bewegingen), yin yoga (rustig en effectief voor ontspanning, pijnverlichting en meer soepelheid in het lichaam), meditatie en mindfulness." Tina heeft de afgelopen maanden spelers van Heracles onder haar hoede gehad, als onderdeel van hun hersteltraining.

Tijd en kosten
Tina geeft lessen in het Kulturhus aan het Kuperserf op dinsdag en woensdag van 19.30 tot 21.00 uur. Een yogales van anderhalf uur kost 12,50 euro. Mensen kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar info@oguruyoga.nl. Overige informatie is te vinden op www.oguruyoga.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden