Jaap Calkhoven is de nieuwe directeur van de lokale omroep, maar zal de microfoon niet helemaal gedag zeggen.
Jaap Calkhoven is de nieuwe directeur van de lokale omroep, maar zal de microfoon niet helemaal gedag zeggen. (Foto: REIKE)

Jaap Calkhoven is de nieuwe HOi-directeur

Nijverdal - Jaap Calkhoven wordt de nieuwe directeur van HOi, de lokale publieke omroep van de gemeente Hellendoorn. Hij volgt daarmee Yvon Wille op, die deze onbezoldigde functie tot voor kort bekleedde.

Wille heeft veel betekend voor HOi, waarvoor ze zich bijna vijf jaar heeft ingezet, als directeur maar ook als programmamaakster van het tv-nieuwsprogramma HOi Centraal.

Nieuwe directeur
Calkhoven werkt eveneens vijf jaar als vrijwilliger bij HOi, recentelijk als programmaleider HOi fm en ad interim hoofdredacteur HOi tv. "Ik zie het als mijn belangrijkste taak HOi, na het afketsen van de fusie in RTV Reggestreek-verband, te laten groeien als zelfstandige, financieel gezonde en toekomstbestendige lokale omroep," zegt Calkhoven. Met deze nieuwe koers komen er ook nieuwe gezichten aan het roer. Eerder deze maand werd bekend dat Nijverdaller Etzel Steinhage per 1 januari Ton Brinker gaat opvolgen als bestuursvoorzitter van HOi.

Meer berichten