Dorpsraad: Wat zijn de woonwensen van jeugd?

Hellendoorn - De werkgroep 'woonruimte voor jongeren' van de DorpsRaad Hellendoorn wil graag weten wat de specifieke woonwensen zijn van de jongeren in het dorp.

Ze horen namelijk regelmatig dat jongeren wegtrekken uit het dorp, naar andere plaatsen in de omgeving zoals bijvoorbeeld Raalte, Almelo of Wierden, omdat ze hier geen geschikte, betaalbare woonruimte kunnen vinden. Dat vindt de Dorpsraad een minder gewenste ontwikkeling voor de leefbaarheid van het dorp. Ze willen daarom graag weten van de jongeren wat hun woonwensen zijn. Zoeken ze een huis met een tuin, of hebben ze toch liever een appartement? En dan met of zonder balkon? Willen ze graag in het centrum wonen of mag het ook aan de rand van het dorp zijn? Wat zijn de maximale kosten die ze kunnen opbrengen? Is wonen in een Tiny House een optie?

Enquête
Om deze specifieke wensen in kaart te brengen roept de werkgroep de jongeren, die tussen de 16 en 26 jaar oud zijn en in het dorp willen blijven wonen, op om een enquête in te vullen. Deze staat op de sites van de DorpsRaad en woningstichting Reggewoon. Deze woningstichting, die plaatselijk actief is, wil ook graag een goed beeld hebben van de woonwensen van de jongeren, zodat zij daar rekening mee kunnen houden.

Meer berichten