Foto: HOi

'Wat bezielt je' nieuw programma op lokale tv

door HOi

Nijverdal - De eerste aflevering van het nieuwe programma 'Wat bezielt je?' van HOi TV werd vrijdag 28 december na de oudejaarsuitzending van HOiCentraal uitgezonden. Het is een programma van Wil de Bruine die dit jaar afscheid nam als presentator van het politieke programma Raadsplein.

Bij haar afscheid gaf ze al aan een programma over Zingeving, Bezieling en Inspiratie te willen gaan maken. Na 'Kerk in Zicht' was er een leemte ontstaan voor een programma op religieus gebied. Wil de Bruine geeft nadrukkelijk aan dat het in die zin geen opvolger is van van dat programma, maar dat het een programma is dat ingaat op levensvragen. "Ieder mens heeft een verhaal. Wat drijft je? Waar haal je je inspiratie vandaan? Waar voel je je thuis? Waar komt het uiteindelijk op aan? In deze hectische, individualistische en materialistische tijd zijn er steeds meer mensen die zoeken naar zin en zingeving. Steeds jonger, steeds vaker. Ik hoop dat men zich in de vragen en verhalen van mijn gast herkent, of er over aan het denken gaat," legt ze uit.

Gewone mensen
De gasten zijn bij voorkeur 'gewone' mensen, die met bezieling een bijzondere weg gaan. In de eerste uitzending zit voormalig badjuffrouw Janny Meijerink. Vijf Jaar geleden liet zij alles, inclusief haar werk, achter zich en vertrok in haar eentje naar Zuid-Afrika om daar te gaan leven en te werken voor Ready for Life, een non profit organisatie. Haar contact met Nederland en Nijverdal is er nog steeds. Deze maand is zij in Nederland om reclame te maken voor door haar georganiseerde Afrikareizen en mocht haar verhaal doen in het programma. In het gesprek gaan presentator en gast in op bovengenoemde vragen.

Uitzending gemist
De uitzending is elke week na HOi Centraal en wordt het hele weekend herhaald. De uitzending is natuurlijk te volgen via de live stream op www.hoimedia.com en wie de uitzending gemist heeft kan hem terugkijken via de reguliere 'uitzending gemist'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden