Het team dat het valpreventieprogramma in de Kruidenwijk uitvoert.
Het team dat het valpreventieprogramma in de Kruidenwijk uitvoert. (Foto: Cesartherapie Nijverdal)

Valpreventieprogramma nieuw in de Kruidenwijk

Nijverdal - Vallen bij ouderen komt steeds vaker voor, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Jaarlijks komen meer dan 90.000 mensen bij de eerste hulp in het ziekenhuis. Veelal na een val in en rond het huis. Vanaf maandag 7 januari 2019 is het mogelijk het valpreventieprogramma te volgen onder begeleiding van Fysiotherapie Kruidenwijk, Ergotherapie Salland en Ceasartherapie Nijverdal. Dit programma is bedoeld voor 65-plussers die het afgelopen jaar gevallen zijn, bang zijn om te vallen of moeite hebben met bewegen of lopen. Gedurende tien weken op maandag en donderdag van 10.30 tot 11.30 uur komen de deelnemers bij elkaar voor een screening, valparcours met obstakels en beweeg-balansoefeningen.

Oorzaken van vallen
Doordat ouderen trager bewegen, minder reactie vermogen hebben en minder snel risicovolle situaties herkennen, hebben zij een hoger valrisico. Oorzaken hiervan kunnen bijvoorbeeld duizeligheid, incontinentie, achteruitgang van zien en horen of medicatie zijn. Ook leveren gladde vloeren, teveel meubels, kleedjes en verkeerd gebruik van loophulpmiddelen problemen op.

Valpreventieprogramma
Het valpreventieprogramma kan hiervoor een goede uitkomst zijn.
Valpreventie in de Kruidenwijk wordt vergoed. Voor opgave (mogelijk tot 21 december) en meer informatie kunt u contact opnemen via 0548- 616687 of info@fysiotherapiekruidenwijk.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden