Foto: William Kemperman

Alsof je klap voor je bek krijgt

HAARLE/NIJVERDAL - Een ding hadden ze vooraf heel duidelijk voor ogen: het album mocht absoluut niet te gepolijst en gladjes klinken. En daar zijn de heren en dame van The Damned Few uit Haarle en Nijverdal glansrijk in geslaagd. Of zoals ze zelf over hun debuut-EP zeggen: "Hij klinkt alsof je een klap voor je bek krijgt." Het album wordt vrijdag 7 december gepresenteerd in Metropool in Hengelo. De naam van de plaat spreekt eigenlijk al boekdelen: 'The Dirt'. Inderdaad, plaat. "Want rock and roll hoort nu eenmaal op vinyl," zegt Dion Legebeke, zangeres van de band.
De twintig lentes tellende Dion is het gezicht en geluid van de band. Een zangeres die vooral opvalt vanwege haar ruige verschijning en bepaald niet zoetgevooisde stemgeluid. Terwijl ze ook nog eens tekent voor de teksten, waar de rebellie vanaf druipt.
Dion en haar mannen uit Haarle, Nijverdal en Dalmsholte doken eerder dit jaar de Hillroad Records-studio in Luttenberg in. "Onder leiding van producer Ruud Tijs hebben we daar vijf nummers opgenomen," zegt gitarist Michiel Jansen, de man die verantwoordelijk is voor de pakkende riffs. "The Damned Few staat voor smerigheid in zijn meest pure vorm. Dat is iets dat we per se terug wilden laten komen op onze EP. Rock, blues en psychedelica uit de sixties en seventies. Maar dan op anabolen."
In tegenstelling tot veel moderne muziek is deze plaat niet gladgestreken met allerlei digitale hulpmiddelen. Het optreden begint 7 december om 20.30 uur en kost 5 euro.

Meer berichten