Foto: Mike Rikken

Winterse gezelligheid in hartje Nijverdal

Nijverdal - De schaatsbaan op het Dunantplein staat elk jaar weer voor pure gezelligheid tijdens de eindejaarsperiode. Meer dan vier weken lang warme winteractiviteiten in het centrum van ons dorp. Tijd om te gaan schaatsen met het hele gezin. Kinderen kunnen hun klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes meebrengen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond. Vanaf 6 december is de schaatsbaan weer open.

De populaire schaatsbaan in hartje Nijverdal is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de wijde regio. Schaatsplezier voor jong en oud, ook wanneer het niet vriest. De schaatsbaan heeft altijd prima ijs en door de aankleding met een knus winterterras, sfeerverlichting, kerstbomen, vuurkorven, glühwein en warme choco is het Henri Dunantplein van 6 december tot en met 6 januari omgetoverd tot een waar winterparadijs. Op het ijs worden deze hele periode leuke activiteiten georganiseerd, waaronder schoolschaatsen en discoschaatsen. Maar ook peuterschaatsen, vele liveoptredens in de knusse tipi en een demonstratie van schoonrijders. Daarnaast wordt dit jaar een heuse Curling Competitie georganiseerd.
Voor wie geen zin heeft om de ijzers onder te binden, maar toch wil genieten van de unieke sfeer, is het heerlijk toeven in de gezellige tipi bij de schaatsbaan. Het is er lekker warm en met leuke optredens van onder andere de New Valley Singers, Piano House, Play it Again, Eastman Company, Bar & Booz en The Sofarockers is het er altijd beregezellig. De DJ's Martijn, RR DJ Crew, Erwin en Ivar mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Kortom, een bomvol programma, dat Nijverdal goed op de kaart zet.

KNSB
Sinds vorig jaar is er een samenwerking met de KNSB. Het voortbestaan van tijdelijke ijsbanen in stadscentra en op dorpspleinen is voor hen belangrijk, omdat de jeugd hier op een laagdrempelige manier kennis maakt met schaatsen.

Curling Cup Nijverdal 
Nieuw dit jaar is de Curling Cup, de eerste editie van de Curling bedrijvencompetitie georganiseerd door Tafelronde 175 Hellendoorn/Nijverdal en Schaatsbaan Nijverdal. De ervaring leert wel dat er erg veel belangstelling is, dus schrijf je snel in om zeker te zijn van een plek. De strijd om de Curling Cup leidt tot de finale in het laatste weekend voor Kerst. Geef je op en maak er een gezellige avond van met je collega's. Voor meer info en opgave kan contact opgenomen via joosteertink@icloud.com.

Winterfair
Ongeveer halverwege de gezellige decembermaand (16 december) wordt de traditionele winterfair gehouden, met dit jaar een gloednieuwe opzet. Het is de bedoeling om een van de grootste winterfairs van Oost-Nederland te worden. Het thema is Dickens. Heel veel winterse gezelligheid dus, met allerlei optredens en kinderattracties. Op dit moment zijn er nog enkele plekken vrij. Wil jij ook op deze sfeervolle en gezellige markt staan? Opgeven kan via manfred@opnaarnijverdal.nl met een korte omschrijving van jouw producten en hoeveel ruimte je nodig hebt. Na akkoord ontvang je het formulier voor de officiële inschrijving.

Openingstijden Schaatsbaan
De schaatsbaan is geopend op maandag en dinsdag van 15.00 tot 18.00, woensdag van 13.00 tot 18.00, donderdag van 15.00 tot 21.00, vrijdag van 15.00 tot 22.00, zaterdag van 10.00 tot 22.00 en zondag van 11.00 tot 19.00 uur. In de Kerstvakantie gelden andere openingstijden. Haal de flyer op bij de Schaatsbaan. De Tipi is dagelijks geopend tot 23.00 uur en op de zondag tot 19.00 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de Schaatsbaan gesloten.

Meer berichten