Foto: ZINiN

Bieb, BreinReis, Zinema en Theater

door ZINiN

ZINiN-programma voor iedereen

Hellendoorn (gemeente) - De ZINiN Bibliotheken hebben de openingstijden van enkele vestigingen aangepast. Tijdens de feestdagen in december zijn de ZINiN Bibliotheken in Haarle, Daarle en Daarlerveen gesloten vanaf maandag 24 december tot woensdag 2 januari 2019. De bibliotheken in Hellendoorn en Nijverdal zijn dan wel geopend tijdens de normale openingstijden, behalve op de beide Kerstdagen en op 31 december en 1 januari 2019.
De openingstijden in de ZINiN Bibliotheek in Haarle wijzigen vanaf 1 januari 2019. De bibliotheek is voortaan geopend op maandag van 13.30 tot 19.00 en woensdag en donderdag van 13.30 tot 17.00 uur. Concreet betekent dit één avond minder open en de andere avond aansluitend aan de middag geopend. Op www.zininbibliotheek.nl staat informatie over alle vestigingen van de ZINiN Bibliotheken.

Uitverkoop
Vanaf zaterdag 8 december gaat de boekverkoop in de ZINiN Bibliotheken Hellendoorn en Nijverdal van start. Haarle, Daarlerveen en Daarle starten op maandag 10 december. Er zijn ook cd's, dvd's en tijdschriften te koop. Liefhebbers kunnen bij de boekverkoop terecht tijdens de geldende openingsuren en zo voor een zacht prijsje hun collecties weer aanvullen.

BreinReis in 18 minuten
De 18 minuten man neemt iedereen op dinsdag 4 december mee op reis door het onderwerp 'klimaatverandering' en gaat uitleggen waarom wij niet in de alarmstand gaan als het over dit onderwerp gaat. Hij doet dat tijdens zijn derde BreinReis met een 18 minuten durende lezing in de foyer van het ZINiN Theater.
Een gevaar moet vijf kenmerken hebben om ons op de loop te laten gaan, deze kenmerken zorgen ervoor dat alle alarmbellen direct afgaan. Klimaatverandering heeft die vijf kenmerken niet en daarom reageren de meeste mensen laconiek en schuiven deze problematiek ver van zich af. Ons brein zit zo in elkaar, dat het ons niet goed kan helpen met het reageren op klimaatverandering. We doen ons best, maar het lukt gewoonweg niet.
In deze presentatie krijgt niemand de schuld. In plaats daarvan krijg je begrip. Het thema van deze lezing is dan ook: 'Hoe ga jij om met klimaatverandering?' In zijn lezing van 18 minuten neemt onze 18 minuten man je weer mee in het onderwerp en daarna kan er weer volop gediscussieerd worden.

Inloop over arbeidsrecht en solliciteren
Wie te maken heeft met een arbeidsconflict, gepest wordt op het werk of bijna ten onder gaat aan een concurrentiebeding kan terecht bij arbeidsrechtdeskundige Winanda ter Avest. Ze geeft donderdag 6 en donderdag 20 december antwoord op alle vragen die te maken hebben met allerlei problemen die mensen op hun werk tegen kunnen komen. Van 14.00 tot 16.00 uur kan iedereen terecht op het BreinReis Inloopspreekuur Arbeidsrecht op de tweede verdieping in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal.
Dankzij de groeiende economie komen er steeds meer banen. Toch blijft solliciteren lastig en daarom wordt in de ZINiN Bibliotheek op donderdag 6 december van 18.00 tot 20.00 uur weer een BreinReis Inloopspreekuur Solliciteren gehouden door Sheena Kozijn van www.carrierezaken.com.
Tijdens het gratis inloopspreekuur kan iedereen terecht met vragen over het samenstellen van een goede sollicitatie- of motivatiebrief en het curriculum vitae of vragen over het inrichten van je LinkedIn-profiel, personal branding en hoe je het beste een sollicitatiegesprek aan kunt gaan.

Mopperkont De Grinch is terug
Hij is weer terug, mopperkont De Grinch. Deze nieuwe animatiefilm draait vanaf zondag 2 december bij ZINema. Ook dit keer is de Grinch van plan het Kerstfeest te stelen, totdat hij op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy Lou, die juist gek is op Kerst. Het groene en harige monster denkt dat hij een grote hekel aan Kerst heeft. Hij moet steeds denken aan zijn jeugd, die hij doorbracht in een weeshuis. Op Kerstavond steelt hij kerstversieringen en cadeautjes van mensen, zodat niemand kan genieten van het feest. Samen met Cindy Lou ontdekt hij waarom hij denkt dat hij een hekel heeft aan Kerst en het verhaal neemt een andere wending. Een hartverwarmende film vol magie voor de hele familie.

Meer berichten