Foto: Humanitas Twente

Beursvloer levert weer een hoop mooie deals

Nijverdal - Met een ferme slag opende burgemeester Anneke Raven vrijdag 2 november om klokslag 17.00 uur de Beursvloer Hellendoorn. De race tegen de klok begon. Tot 18.30 konden verenigingen, instellingen en andere organisaties zonder winstoogmerk deals sluiten met commerciële bedrijven.

Terwijl de gong nog naklonk, stonden de eerste gegadigden al bij de tafel van Twents Volksblad. Evelien Hondebrink (organisator van Stichting de Welle) had het mij wel voorspeld toen we over deelname spraken, maar dit had ik toch niet verwacht.

Tegenprestatie
Wat het Twents Volksblad of Tekststroom (ik, als schrijver) te bieden heeft, is niet zo moeilijk. Hulp bij het schrijven van persberichten en teksten, redigeren, zorgen dat artikelen in de krant komen, noem maar op. Voor diverse andere, commerciële organisaties geldt dat net zo. De tegenprestatie blijkt een stuk lastiger te bepalen. Zaten we nog met z'n allen op een grote redactie, dan was het misschien makkelijker, maar ik zit in Nijverdal, een aantal collega's in Enschede en nog veel meer in Rotterdam. En met geld zwaaien mag hier niet. Daarvoor is nou juist deze beursvloer in het leven geroepen. Allerlei commerciële organisaties ondernemen hier 'maatschappelijk betrokken', wat betekent dat zij een dienst of product leveren tegen een ludieke tegenprestatie.

Matches
En dan klinkt ineens de mededeling dat we nog vijf minuten hebben. Er gaat een bijna zichtbare stroom elektriciteit door de showroom van Auto Aaltink, waar we te gast zijn. De laatste deals worden snel afgehandeld. In alle drukte ben ik de tel een beetje kwijt geraakt, maar vijf matches heb ik zeker gemaakt. Dat levert een in ieder geval een gezellige borrel op, een pakket koeken, een advertentie en een keer heerlijk aquasporten. En natuurlijk het nodige werk. Niet alleen ga ik teksten schrijven en redigeren, ik ga een paar workshops geven over het schrijven van aantrekkelijke teksten en persberichten.

Eindstand
Sneller dan ik gedacht had klinkt de gong weer ten teken dat de beurs gesloten is. Terwijl de deelnemers gezellig met elkaar verder kletsen, nog wat drinken en genieten van een drankje, telt de notaris alle matches bij elkaar op. De teller is blijven staan bij een nieuw record. Er zijn 111 matches gemaakt met een totale waarde van 49.135 euro. Maar eigenlijk zijn deze deals natuurlijk niet in geld uit te drukken. Iets over hebben voor elkaar is gewoon niet te betalen. Zichtbaar tevreden verlaat iedereen de beursvloer. We zien elkaar weer over twee jaar.

Meer berichten