Gouden K voor Lies van Zuidam

Hellendoorn - Lies van Zuidam-Jonkergouw werd donderdag door cultuurwethouder Anja van den Dolder verrast met geweldig nieuws. Jury en bestuur van Stichting Kunstweek hebben besloten Lies een Gouden K toe te kennen.

Deze Gouden K wordt toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars.

Lies woont sinds 1972 in onze gemeente en zet zich met haar kunst- en textiel geschoolde achtergrond met hart en ziel in voor het onder de aandacht brengen van kunst. Zorgen dat mensen begrip en 'feeling' krijgen met kunst en cultuur is haar lust en leven. Ze organiseerde in de afgelopen 30 jaar wisselende exposities. Door 20 jaar lang het 'Kunstplein Nijverdal' te organiseren maakte ze kunst toegankelijk voor inwoners. Van het restaureren van een vaandel voor de harmonie tot het geven van weefcursussen of het ontwerpen van een wandkleed voor de Molukse kerk, Lies zet zich ervoor in.
De prijs wordt jaarlijks slechts aan maximaal 10 personen toegekend in heel Nederland. Een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek heeft Lies geselecteerd uit alle inzendingen. Deze eervolle toekenning wordt onderstreept met een spelt met de letter K van Kunst.

Meer berichten