Gerlinda en Christiaan poseren trots voor hun volledig vernieuwde winkel.
Gerlinda en Christiaan poseren trots voor hun volledig vernieuwde winkel. (Foto: A. van Ipenburg)

Lorkeers verkoopt lekkers vanaf nu in vernieuwde winkel

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Afgelopen week openden Gerlinda en Christiaan Lorkeers hun vernieuwde winkel aan de Rijssensestraat. Tegelijk vierden ze hun 12,5-jarig jubileum. Kinderen konden op speurtocht door de bakkerij en iedereen kon volop proeven van al het lekkers dat ze maken.

Voor de drukte van het open huis begon, sprak ik met Gerlinda. Over de afgelopen jaren en plannen voor de toekomst. "We zijn hier ruim 12 jaar geleden begonnen," vertelt Gerlinda. "We hebben de winkel overgenomen van Ehrenhard en hebben toen wel een aantal dingen vernieuwd, maar er niet echt onze eigen winkel van gemaakt. Dat is het nu wel, echt een winkel in onze eigen stijl. We hebben een werkbank in de winkel, zodat de klanten kunnen zien wat we doen en hoe we het doen. Wij zijn er van overtuigd dat ze weten wat we doen, maar dan komen ze en vragen ze of we dat echt zelf maken."

Lorkeers heeft ook vestigingen in Hellendoorn en de Kruidenwijk. De winkel in de Kruidenwijk hebben ze twee jaar geleden compleet vernieuwd, in Hellendoorn zijn ze in 2008 nieuw begonnen. Tijdens de laatste dagen van de verbouwing was de winkel aan de Rijssensestraat dicht, maar konden klanten wel terecht in de andere twee filialen. "Er zijn veel klanten die bestellingen doorgeven, die konden ze even niet hier ophalen," zegt Gerlinda enigszins bezwaard. "Klantbeleving is voor ons erg belangrijk. We behoren tot een van de 100 betere banketbakkers in Nederland en goede service hoort daar zeker bij. In de toekomst hopen we hier een ijssalon bij te openen, maar dat mag niet ten koste gaan van onze service."

Waarom een ijssalon, wat is de link met de banketbakkerij?
Gerlinda lacht. "Banketbakkers en ijsbereiders gebruiken vaak min of meer dezelfde producten. Wij gebruiken vooral verse producten en fruit en maken de pasta's voor het banket zelf, net zoals we doen in onze ijssalon in Hellendoorn."

Online verkoop
En dan verbaast ze me weer, als ze zegt dat ze een webshop hebben. Online brood kopen klinkt voor mij niet logisch. "Nee, de meeste mensen bestellen taart en gebak," legt ze uit. "Maar we krijgen ook best veel en grote bestellingen voor brood binnen. Veel van groepen die bij kampeerboerderijen verblijven. Zo is er al een bestelling voor mei 2019 van een volleybalclub die voor 160 personen brood wil." Ze kijkt er zelf enigszins verbaasd bij. "Dit maakt het werk gewoon leuk, hoewel er wel extra tijd in gaat zitten. Maar we doen het niet alleen, we hebben gelukkig een geweldig team. Ons gezin is heel belangrijk en we hebben de afgelopen twee jaar privé veel te verwerken gehad. Het team heeft alles heeft opgevangen de winkel draaiende gehouden. Daar ben ik ontzettend trots op."

Winkel, lunchroom en ijssalon
Brood- en banketbakkerij Lorkeers heeft vestigingen aan de Rijssensestraat, op het Kuperserf in de Kruidenwijk en aan de Dorpsstraat in Hellendoorn. In Hellendoorn bevinden zich ook de lunchroom en ijssalon. Wie geen tijd heeft om naar de winkel te gaan, kan het lekkers thuis laten bezorgen. Bestellen kan via de webshop op hun website.

www.lekkervanlorkeers.nl

Meer berichten