Het nationale korfbalteam van Oekraïne, dat op bezoek komt in Nijverdal. Foto: Marco Spelten.
Het nationale korfbalteam van Oekraïne, dat op bezoek komt in Nijverdal. Foto: Marco Spelten. (Foto: Marco Spelten)

Nationaal korfbalteam Oekraïne speelt in Nijverdal tegen NKC'51

door NKC'51

Nijverdal - Begin november komt het nationale korfbalteam van Oekraïne naar Nederland, onder meer om een oefenwedstrijd tegen NKC'51 te spelen. Het team zal een week in ons land verblijven en naast Nijverdal nog andere plaatsen en korfbalclubs in de omgeving aandoen.

Korfbal werd in 2009 geïntroduceerd in Oekraïne, in de stad L'viv in het westen. Daar werd het op enkele scholen beoefend. Wanneer in 2017 de International Korfball Federation (IKF) aan Oekraïne vraagt om deel te nemen aan de kwalificatie voor het EK in 2018, komt alles in een stroomversnelling.

Nationale ploeg
Er worden spelers gevonden voor een nationale ploeg en de Stichting Korfball World ondersteunt de ploeg met onder meer het organiseren van trainingen. De ploeg verliest in de voorrondes in Hongarije alle wedstrijden, maar de eerste deelname aan een internationaal toernooi smaakt naar meer. Na het toernooi splitst de nationale ploeg zich op in twee teams. Een daarvan is L'viv Predators, het team dat in november voor het eerst naar Nederland komt. De jonge ploeg bestaat voornamelijk uit (ex-)studenten van de polytech-universiteit in L'viv.

Twee keer per jaar
De intentie is dat zij twee keer per jaar naar Nederland komen om ervaring op te doen en te spelen tegen Nederlandse clubs. Ook is er de wens om in 2019 weer mee te doen met de kwalificatie voor het EK.

Meer berichten