Foto: Annauf

Hij komt, hij komt... ontmoet Sinterklaas bij feestelijke intocht

Nijverdal - Sinterklaas is van plan om zaterdag 17 november om 13.30 uur Nijverdal binnen te varen. Hij hoopt dat veel kinderen hem bij de Wilgenweard komen verwelkomen. Kom daarna gezellig naar het centrum om Sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk voor een handje lekkere pepernoten. De pieten zorgen voor gezelligheid en plezier met hun gekke fratsen.

Vanaf 17 november start een vrolijk en gezellig programma met vele sinterklaasactiviteiten in Nijverdal. Samen met Sint Nicolaas heeft de Sintcommissie in Nijverdal een heel leuk programma in elkaar gezet.

Intocht in Nijverdal
Sint Nicolaas komt op zaterdag 17 november tegen 13.30 uur met de boot vanuit de richting van Hellendoorn aan bij de Wilgenweard. Vanaf hier vertrekt hij per koets, vergezeld door de Nijverdalse Trotwaarbent en zijn pieten naar het centrum van Nijverdal. De route voor de intocht is als volgt: Koersendijk - Oranjestraat - F35 (fietssnelweg) - De Joncheerelaan - Grotestraat - Keizerserf. Als laatste gaat Sinterklaas te voet naar het grote podium op het Henri Dunantplein. Daar wordt hij rond 15.30 uur welkom geheten door onze burgemeester Anneke Raven.

Huis van Sint
Na de ontvangst zullen Sint Nicolaas en zijn pieten zich weer tussen de aanwezige kinderen begeven, zodat iedereen de gelegenheid heeft om met hen te praten. Na afloop zoeken zij de rust op in het Huis van Sint dat speciaal voor deze gelegenheid is opgebouwd door actieve vrijwilligers van de sint-commissie. Op de woensdag- en zaterdagmiddagen vanaf 21 november t/m 28 november is het Huis van Sint tussen 14.00 en 16.00 uur geopend en kan iedereen binnen een kijkje nemen. Het Huis van Sint is dit jaar te vinden in het voormalige C&A-pand op het Henri Dunantplein.

Feest van Sinterklaas
'Brieven aan Sinterklaas' is de musical die op zaterdag 1 december om 11.00 en 14.00 uur opgevoerd wordt in het ZINiN Theater. Kaartjes kosten 6,50 euro per persoon. Hiervoor krijgen de kinderen, naast de mooie musical, een consumptie en heerlijke pepernoten.

Meer berichten