Toekomstige leerlingen en hun ouders kunnen binnenkort een blik werpen in de gangen van Reggesteyn.
Toekomstige leerlingen en hun ouders kunnen binnenkort een blik werpen in de gangen van Reggesteyn. (Foto: Reggesteyn)

Reggesteyn opent deuren voor groep 8 en hun ouders

Nijverdal - CSG Reggesteyn houdt de komende maanden verschillende informatieavonden voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Ook zijn er experiencedays en een expeditie Reggesteyn. Zo kunnen ouders en kinderen niet alleen horen, maar ook beleven wat Reggesteyn te bieden heeft.

De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor zowel de kinderen als de ouders een bijzondere stap. Een goede voorbereiding is dan erg belangrijk. Reggesteyn organiseert daarom op alle vestigingen activiteiten voor de toekomstige leerlingen. In Nijverdal (zowel de Willem de Clercqstraat als de Noetselerbergweg) organiseren we de zogeheten 'expeditie Reggesteyn', dit jaar op de vestiging Noetselerbergweg. Tijdens deze dagen gaan de leerlingen met hun klas naar verschillende vakken om te kijken, te doen en te maken. Kortom: een dagje meelopen en sfeer proeven op Reggesteyn.

Informatieavond ouders
Voor ouders/verzorgers organiseert CSG Reggesteyn op dinsdag 6, 13 en 20 en donderdag 8 en 15 november vanaf 19.15 uur informatieavonden. Tijdens deze informatieavond komen ouders meer te weten over wat ze kunnen verwachten als hun zoon/dochter naar het vmbo, havo, vwo, of gymnasium gaat. Maar ook over omgaan met dyslexie, leerlingbegeleiding, zorg en remedial teaching. En uiteraard is er volop gelegenheid om met de mentoren te praten en vragen te stellen. Let op: deze avond is alleen bedoeld voor ouders en verzorgers!

Meer berichten