De Regge in Ander Licht

HELLENDOORN - Van woensdag 10 tot en met zondag 14 oktober krijgen inwoners en bezoekers van de gemeente Hellendoorn de kans om de Regge in een heel ander licht te beleven.

Met een grote fluisterboot wordt een tocht gevaren van ruim een uur. Beeldhouwwerken, schilderijen en installaties van lokale en regionale kunstenaars zijn op strategische plekken in de natuur langs de Regge opgesteld en worden prachtig uitgelicht. Maar ook de natuur op en langs het water laat zich door de uitgekiende belichting op een bijzondere manier ervaren. Na het uiterst succesvolle evenement vorig jaar beleven deze avondvaarten over de rivier dit jaar een tweede editie, uiteraard met andere kunstwerken dan het afgelopen jaar.

Organisatie
De belevingstocht is bedacht en georganiseerd door Hellendoorner Gerrit Hendriks. Lichttechnicus Harrie Hendriks Boers en schipper Jan Sterk zorgen ervoor dat alles technisch in orde komt.
Per avond zijn er twee rondvaarten vanuit het haventje bij landgoed Schuilenburg aan de Schuilenburgerweg 54, zo'n twee kilometer buiten het dorp. Om 19.30 en 21.00 uur vertrekt de boot stroomopwaarts richting de stuw om een goed uur later weer aan te leggen. Deelnemers wordt verzocht om een half uur voor de afvaart aanwezig te zijn.

De tochten vinden plaats op woensdag 10, donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 oktober. De kosten bedragen € 9,50 per persoon inclusief koffie. Deelnemers moeten zich van te voren telefonisch opgeven bij Landgoed Schuilenburg (tussen 11.00 en 17.00 uur via 0548 681782). Per rondvaart kunnen maximaal 35 personen meevaren. Vol is absoluut vol.

Meer berichten