Margreet Jonker op pad met ondernemers tijdens haar 'Handel en Wandel netwerkwandeling'.
Margreet Jonker op pad met ondernemers tijdens haar 'Handel en Wandel netwerkwandeling'. (Foto: Margreet Jonker)

Margreet Jonker trekt er weer op uit

door Annemieke van Ipenburg

Handel, wandel en netwerk mee

Onder de noemer 'Handel en Wandel netwerkwandeling' organiseert Margreet Jonker al een paar jaar netwerkwandelingen. Met enige regelmaat vertrekt een groep ondernemers bij De Uitkijk, voor een stevige wandeling door het bos, terwijl ze kennismaken met elkaar en praten over wat hen als ondernemers bezig houdt.

HELLENDOORN – "Ja, ik had zo genoeg van het statische netwerken. Met een groep mensen 'opgesloten' in een ruimte, een beetje met elkaar praten." Margreet trekt een vies gezicht. "Dat moest anders kunnen, dacht ik. In mijn praktijk Helder-Loopbaanadvies ga ik vaak met mensen het bos in en zo groeide het idee voor een netwerkwandeling. We verzamelen bij De Uitkijk. Als iedereen er is, stellen we ons kort aan elkaar voor en dan gaan we lopen."

Wandelen
De technieken die ze één op één gebruikt, werken ook tijdens de 'Handel en Wandel'. "Door het wandelen, het in beweging zijn, krijg je andere associaties. Je loopt met één of misschien twee mensen samen op en dat maakt dat je ontspannen met elkaar kunt sparren. Of juist de diepte ingaat. Meestal loop ik ergens midden in de groep en laat ik de mensen zelf hun weg kiezen. Waar nodig stuur ik een beetje bij."

Margreet kent het gebied goed en weet diverse 'sluiproutes' waardoor minder snelle lopers weer makkelijk aan kunnen sluiten bij de snellere en iedereen tegelijk terugkomt bij De Uitkijk. Daar sluit ze de 'Handel en Wandel' af onder het genot van een kop koffie of thee. "Het is even een moment om nog een beetje na te kletsen en visitekaartjes uit te wisselen."

Loopbaanadvies
"Veel mensen die bij me komen, weten niet wat ze willen, ze hebben als het ware de luikjes dicht, staan 'uit'. Ik zet die luikjes open, door onverwachte vragen te stellen, wandelingen, schrijfoefeningen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en gaan 'aan'. Ze vertellen wat ze echt leuk vinden en hun ogen gaan weer twinkelen. En dan kunnen we verder," zegt ze, met twinkelende ogen.

Volgende 'Handel en Wandel'
De volgende 'Handel en Wandel netwerkwandeling' start donderdag 1 november om 15.00 uur bij Landgoed De Uitkijk. Trek stevige schoenen aan en neem eventueel een paraplu of regenkleding mee, want Margreet laat zich niet weerhouden door een bui. Deelname is gratis, je betaalt alleen de drankjes die je nuttigt. Vooraf aanmelden kan bij Margreet via info@helder-loopbaanadvies.nl. Er kunnen maximaal twintig mensen mee. Bij minder dan vijf aanmeldingen overlegt Margreet of de wandeling doorgaat.

Meer berichten