De lezing van Joan ten Hove, laatste in deze reeks, trok zondag veel publiek naar De Smidse.
De lezing van Joan ten Hove, laatste in deze reeks, trok zondag veel publiek naar De Smidse. (Foto: )

Werkgroep 2018 sluit expositie tevreden af

door A. van Ipenburg

De expositie 'Oud Nijverdal en Hellendoorn in Europa' in De Smidse werd zondag 30 september met een passende lezing afgesloten. De werkgroep kijkt tevreden terug op de expositie.

NIJVERDAL - Dat geldt zowel voor de ruim 1600 bezoekers die de expositie trok, als voor de reacties op de expositie. Johan Alferink, Frits Korver, Jan Lohuis en Wilma Paalman, leden van de werkgroep, zijn blij met beide. "Het is altijd fijn als er veel bezoekers komen, maar nog fijner is het dat de bezoekers enthousiast en lovend over de expositie zijn," zegt Wilma. "Net als andere jaren kwamen de meeste bezoekers in de laatste twee weken, met een absolute top in het laatste weekend. De laatste lezing, van Joan ten Hove, over zijn voorouders uit Noetsele en Frederiksoord die samenkwamen in Nijverdal trok veel publiek."

Combinatie
Net als vorig jaar valt de combinatie van het aansluiten bij het thema van Open Monumentendag (dit jaar In Europa) met een deel van de geschiedenis van Nijverdal en een selectie van groeps- en klassenfoto's erg in de smaak van het bezoekende publiek. "De lezingen werden na een aarzelende start druk bezocht," vervolgt Wilma. "We kregen ook veel waardering voor het continu draaien van de films 'Nijverdal zoals het was', op het podium van De Smidse. Veel bewoners van de Wilhelminastraat en de Kerkstraat, jong en oud, kwamen in de afgelopen weken een kijkje nemen in De Smidse om te zien hoe de panden in hun straat er vroeger uitzagen ten opzichte van de foto's van nu."

Volgend jaar
De werkgroep begint dit najaar al met de expositie van volgend jaar. "Het is fijn dat het thema van Open Monumentendag 2019 al bekend is, 'Plekken van plezier'," vertelt Wilma. "We gaan dit thema combineren met foto's van de Rijssensestraat nu en zoals die vroeger liep, dus ook het Keizerserf. En weer een selectie van groeps- en klassenfoto's. Iedereen die foto's heeft voor ons heeft, kan deze weer sturen naar ons e-mailadres." Dat is: info@hkhn.nl.

Meer berichten