Alle kinderen hielpen enthousiast mee 'Veertje' aan het vliegen te krijgen, tijdens een voorstelling van MINA.
Alle kinderen hielpen enthousiast mee 'Veertje' aan het vliegen te krijgen, tijdens een voorstelling van MINA. (Foto: ZINiN)

Columbus Junior en ZINiN Bibliotheek lezen samen

NIJVERDAL - Het was feest in de ZINiN Bibliotheek, afgelopen zaterdag. Boekstart, een programma voor kinderen van 0 tot 4 jaar, waarbij taalontwikkeling voorop staat, vierde het 10-jarig jubileum. In samenwerking met Columbus Junior, probeert de Bibliotheek een nog breder publiek te bereiken en uit te stralen dat lezen én voorlezen enorm belangrijk is voor kinderen. Baby's die al vanaf het prille begin met boeken in aanraking komen, hebben daar hun leven profijt van.

Kinderboekenweek
Muziektheater MINA verzorgde de muzikale voorstelling 'Veertje wil vliegen', in twee voorstellingen. Alle kinderen hielpen het vogeltje Veertje vliegen, met behulp van de oude uil Oehoe. Door alle enthousiaste fladderaars, lukt het Veertje uiteindelijk om te vliegen. In deze voorstelling lieten ze de rode draad van de Kinderboekenweek 2018 zien, 'vriendschap'. De kinderboekenweek loopt dit jaar tot 14 oktober.

Meer berichten