Zo maak je een digitaal fotoboek

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Wilt u al die honderden foto's van uw vakanties, kinderen, kleinkinderen en feestjes, die nu al tijden op uw telefoon, tablet of camera staan, eindelijk weleens terug zien in een mooi fotoboek, maar u heeft geen idee hoe u dat aan moet pakken? Daarvoor biedt de ZINiN Bibliotheek u vanaf woensdag 3 oktober een serie workshops 'Fotoboek maken met Albelli' aan.  
 
Snel en makkelijk
Een fotoboek maken met het fotoprogramma biedt een snelle, makkelijke en intuïtieve manier om van al die foto's een mooi fotoboek te maken vanaf je telefoon, computer of tablet. In een serie van drie workshops leer je net die extra handigheidjes, waardoor een fotoboek maken makkelijk en leuk wordt. Daarnaast vergroot je je creativiteit, waardoor jouw boek een extra fraai uiterlijk krijgt. Aan bod komen o.a.: het type fotoboek, het werken met het programma, het plaatsen van foto's en teksten, het gebruiken van een eigen foto als achtergrond en zijn er leuk ideeën om het boek nog mooier te maken.

Fotoboek maken 
De workshops in Nijverdal worden gegeven door Alice Zandbergen, in Hellendoorn is het Wiep de Jong die u 'de kneepjes van het vak' gaat bijbrengen. De kosten bedragen 10 euro per persoon voor niet leden van de bibliotheek, leden doen mee voor 5 euro. De workshops, die uit een serie van drie avonden bestaat, starten om 19.30 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De eerste, tweede en derde woensdagavond in oktober 2018 worden de workshops in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal gehouden. Op de derde, vierde en vijfde woensdagavond in januari 2019 is de workshop in de ZINiN Bibliotheek in Hellendoorn te volgen.  

Meer berichten