Deelnemers aan MountainbikeMania crossen in door gebouwen en over obstakels.
Deelnemers aan MountainbikeMania crossen in door gebouwen en over obstakels. (Foto: De Tourbuffels)

MountainbikeMania nu al groter succes dan verwacht

door De Tourbuffels

HELLENDOORN - MountainbikeMania, een mountainbiketoertocht die 's avonds gereden wordt, vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 november. De Tourbuffels uit Hellendoorn houden dit jaar alweer de vierde editie. Het succes van de vorige edities wordt voortgezet, want de aanmeldingen blijven binnenstromen.

"Er kunnen maximaal 1500 mountainbikers deelnemen," geeft voorzitter Fons Arkes aan. "We willen het vooral leuk houden voor de deelnemers, de funfactor staat hoog in het vaandel bij de Tourbuffels."

Klassieker
Tijdens de eerste drie edities van MountainbikeMania hebben de Tourbuffels laten zien dat zij een te gekke tocht kunnen organiseren. Ze verliezen daarbij de kwaliteit en de veiligheid voor de deelnemers niet uit het oog. De eerste editie is door de NTFU direct met 3 sterren beoordeeld, waarmee MountainbikeMania direct een klassieker is. De Tourbuffels hebben dit jaar drie verschillende routes van ongeveer 15 kilometer uitgezet in en rond het dorp Hellendoorn.

Anders dan anders
De tocht wordt 's avonds gereden, dus in het donker. Diverse ondernemers, stichtingen, verenigingen en landeigenaren werken ieder jaar weer mee aan dit evenement. Het kan maar zo zijn dat de deelnemers door een winkel of museum fietsen of diverse hindernissen moeten nemen die her en der staan opgesteld op de route. De routes starten en eindigen allemaal op de Schapenmarkt.

Praktische informatie
Het deelnemersveld start verdeeld tussen 19.00 en 20.00 uur. Vanaf 18.00 kunnen zij zich verzamelen en laten opwarmen door de opzwepende beats van een DJ. Nieuw dit jaar is dat je kunt trouwen voor een ambtenaar van de Burgerlijke Stand ergens op de route van MountainbikeMania. Bewoners aan de route kunnen een STRAATPRIJS winnen. De straat met de mooiste, origineelste, gekste aankleding wint deze prijs. Aanmelden kan nog via info@tourbuffels.nl. Kijk voor meer info op www.mountainbikemania.nl.

Meer berichten