De vraag of vrouwen nog kunnen hardlopen nadat ze borstkanker hebben gehad staat centraal tijdens het symposium.
De vraag of vrouwen nog kunnen hardlopen nadat ze borstkanker hebben gehad staat centraal tijdens het symposium. (Foto: )

Symposium: hardlopen na een diagnose borstkanker

NIJVERDAL - Tijdens het symposium '(Hard)lopen voor vrouwen met borstkanker' dat op 3 oktober in Nijverdal wordt gehouden, informeren Henk Jan Klooster, sportarts van SportmedX, Bertine Tieberink, oncologiefysiotherapeut van Tieberink Fysiotherapie en expertisecentrum en Ine Meen, verpleegkundig specialist belangstellenden over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Tijdens het hardloopsymposium wordt ingegaan op vragen die veel vrouwen met de diagnose borstkanker hebben ten aanzien van bewegen. Vragen zoals: is bewegen goed bij lymfeoedeem? Kan ik mijn favoriete rondje blijven hardlopen? Is wandelen niet beter dan hardlopen? En wat te doen als je moe bent? Ingrid Prigge zal een forum leiden met twee hardlopende (ex)kankerpatiënten. Tussendoor verzorgt Miranda Boonstra samen met Ingrid Prigge en Marian Freriks een korte hardlooptraining.


Patiënten en medici
Het symposium is bestemd voor (ex)patienten, medici en anderen die meer willen weten over dit onderwerp. Het programma begint om 18.45 uur, belangstellenden kunnen vanaf 18.15 binnenlopen bij De Wilgenweard, aan de Sportlaan 6. Kosten voor het symposium zijn 5 euro, thee en koffie zijn inbegrepen. Aanmelden kan via marian@rcvryrun.nl.

Mentale en fysieke aanslag
Na de diagnose borstkanker, komt de patiënt in een achtbaan terecht die niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal een aanslag op conditie en uithoudingsvermogen pleegt.

Meer berichten