Kinderen gezond in krappe tijden

Het is meer dan alleen gezond eten

Stichting De Welle start in opdracht van de gemeente Hellendoorn met het programma 'Gezonde kinderen in krappe tijden'. Dit project komt uit de koker van de Academische werkplaats jeugd Twente.

NIJVERDAL - Ouders met een laag inkomen of gewoonweg niet voldoende financiële middelen, kunnen dit programma volgen met als doel hun eigen gezondheid en die van hun kinderen te vergroten. Ouders met voortdurend te weinig inkomen en te veel schulden, lijden onder stress en voelen zich psychisch steeds minder goed. Kinderen voelen dit aan en nemen de stress van hun ouders over, waardoor hun gevoelens van angst, afhankelijkheid en ongelukkig zijn kunnen toenemen.

Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten van twee uur en is bedoeld voor ouders met kinderen van 4 tot en met 12 jaar die voortdurend te weinig inkomen en te veel schulden hebben. In elke bijeenkomst staan één of meerdere onderdelen van gezondheid en welzijn centraal. Ouders die meedoen bepalen zelf wat hun doelen zijn en er is veel ruimte voor eigen invulling. Stichting De Welle begeleidt dit samen met een ervaringsdeskundige. Meer informatie geeft Yvonne Posthuma, Stichting De Welle, op 0548-638807 of y.posthuma@stichtingdewelle.nl.

Meer berichten