Raad van Kerken en de privacywet

NIJVERDAL - De Raad van Kerken organiseert al jaren de Kerstpakkettenactie, de Paasgroetactie en de Sinterklaasmiddag voor gezinnen met kinderen tot en met acht jaar. De adressen van cliënten krijgen ze via de plaatselijke kerkelijke, maatschappelijke en sociale organisaties en daar gaan ze altijd zeer zorgvuldig mee om.

Nu er sinds 25 mei een nieuwe Europese wetgeving is, is de Raad van Kerken genoodzaakt de privacy nog beter te waarborgen. Daarvoor hebben zij van de cliënten enkele gegevens nodig en een handtekening waarmee de cliënten toestemming geven de gevraagde gegevens te gebruiken voor een van de acties. Tot en met 15 september, benaderen ze cliënten met het verzoek de gegevens in te vullen en een handtekening te zetten.

Zorgvuldig
De Raad van Kerken bewaart de ontvangen gegevens en gebruikt ze uitsluitend voor de uitvoering van de acties. Indien een cliënt deze brief niet invult kunnen de gegevens niet gebruikt worden voor genoemde doeleinden. De gegevens worden dan uit het huidige bestand van Raad van Kerken verwijderd en de cliënt ontvangt geen kerstpakket, paasgroet en uitnodiging voor de Sinterklaasmiddag (indien van toepassing) meer. De Raad van Kerken vindt dit erg vervelend, maar ziet geen andere mogelijkheid te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Meer berichten