Een van de geëxposeerde foto's binnen het thema 'vervoer'. Foto: Harry List.
Een van de geëxposeerde foto's binnen het thema 'vervoer'. Foto: Harry List. (Fotoclub Wierden)

Thema vervoer centraal bij expositie

door Annemieke van Ipenburg

NIJVERDAL – In de maanden juli en augustus exposeren fotografen van Fotoclub Wierden hun werk in de bibliotheek daar. Kort geleden sprak ik met een aantal ondernemers in Het Kantoor en toen kwam het gesprek op de fotoclub. Harry Bulthuis is lid van de club en wilde er wel iets meer over vertellen.

Als eerste wil ik natuurlijk weten of hij ook foto's in Wierden heeft hangen. "Nee, deze keer heb ik geen foto's ingestuurd," antwoordt Harry. "Ik ben er gewoon niet aan toegekomen." Hoe werkt zo'n fotoclub eigenlijk? En als er mensen uit Hellendoorn en Nijverdal lid zijn, is er dan hier draagvlak voor een fotoclub? "Er is wel een fotoclub in Nijverdal", zegt Harry. "Daar heb ik een tijdje terug iets over gelezen. Maar ik ben al lid in Wierden en heb niet de behoefte over te stappen. Het is een heel actieve club. Elke laatste vrijdag van de maand komen we bij elkaar en dan is er tijd elkaars foto's te bekijken en beoordelen. We geven elkaar tips. Weet je, het is leuk, want iedereen heeft wel iets waar hij goed in is. Tips voor instellingen of hoe je je foto's kunt bewerken met verschillende programma's op de computer. We krijgen vier keer per jaar een opdracht, een bepaald thema om te fotograferen. Voor deze expositie was dat vervoer. Ik heb nu geen foto ingestuurd, maar bij een vorige opdracht heb ik de eerste prijs gewonnen. We hebben toen een fotomodellenshoot gehouden bij Auto Aaltink. De eerste prijs was een cabrio." Harry lacht. "Voor het weekend," voegt hij er aan toe.
"We doen leuke dingen, zo door het jaar heen. Een paar keer per jaar gaan we met onze camera's op stap. 's Avonds een stad fotograferen, met een gids de Sallandse Heuvelrug op of naar een foto-expositie om ideeën op te doen. Er zijn maximaal veertig leden en ik geloof dat er nu nog een paar plekjes vrij zijn," sluit Harry zijn verhaal af. Ik vraag of hij zelf de foto's maakt van de huizen die hij verkoopt als makelaar. "Nee," zegt hij heel resoluut. "Nee, daar heb je professionals voor, met speciale lenzen, die precies weten waar ze in de kamer moeten staan. Nee, fotografie is mij hobby en dat wil ik graag zo houden."

Meer berichten