Van links naar rechts: Leon van Minderhout, Berthold van Leeuwen, en Herman Wevers. Foto: Fotografie Mike Rikken.
Van links naar rechts: Leon van Minderhout, Berthold van Leeuwen, en Herman Wevers. Foto: Fotografie Mike Rikken. (© Fotografie Mike Rikken )

Herman Wevers neemt afscheid van ROOS

HELLENDOORN/MARKELO - Herman Wevers, bestuurder van Stichting ROOS, openbaar primair onderwijs in de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten, Wierden en Twenterand, gaat met ingang van 1 september met pensioen. De afscheidsreceptie heeft plaatsgevonden bij de Herikerberg in Markelo.

Tijdens de receptie sprak de voorzitter van de Raad van Toezicht, Leon van Minderhout, lovende woorden over de vertrekkende bestuurder.

Herman Wevers ging in 2009 voortvarend van start bij Stichting ROOS en bleef dat tempo al die jaren volhouden. Onder leiding van Herman is de stichting op orde gebracht en de kwaliteit van het onderwijs sterk doorontwikkeld. Centraal stond en staat altijd de ontwikkeling van het kind. Namens Stichting ROOS heeft de voorzitter haar waardering uitgesproken voor Herman als bestuurder en als persoon.

Tijdens de afscheidsreceptie is naast het vertrek van Herman ook zijn opvolger, Berthold van Leeuwen, aangekondigd. Van Leeuwen is sinds jaar en dag werkzaam in het onderwijs. Eerst als leraar, daarna als ontwikkelaar, onderzoeker, adviseur en de laatste jaren als afdelingshoofd bij Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO).

Hij is er trots op om Stichting ROOS te mogen besturen. Zijn voornemen is de ingezette lijn voort te zetten, waarbij de focus ligt op de ontwikkeling van het kind.

Meer berichten