Robot coderen, film maken, 3D-printen en André Rieu

Foto: ZINiN

door ZINiN

NIJVERDAL - Tijdens de zomervakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen want in de ZINiN Bibliotheek wordt de Vakantie-Dojo gehouden. Op maar liefst drie zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur kunnen ze zich helemaal uitleven met coderen, robots en techniek. De eerste workshop is op zaterdag 28 juli.

Kinderen kunnen deze zomer aan de slag met de 3D pen maar er is ook een Protopiper waarmee ze echt grote dingen kunnen maken. Ze kunnen hun eigen iStopMotion-film maken en oefenen met een 360 graden camera. De film kunnen ze later op een groot scherm terug zien. Programmeren is ook mogelijk. Er is een toffe robot die ze kunnen besturen door te coderen. Ook wordt er gebruikt gemaakt van Ipads, zodat ze de Ozobotjes kunnen programmeren en opladen. Elke middag heeft zijn eigen thema met zijn eigen activiteiten. Op de site van de bibliotheek staat meer informatie hierover en kunnen kinderen zich opgeven.

Samenwerking
Om deze workshops voor de jeugd te realiseren werkt de ZINiN Bibliotheek samen met de Twentse Maakplaatsen en volgden de medewerkers van de bieb trainingen met hedendaagse maaktechnieken als Ozobot, iStopMotion, 3D Pennen, Zoutwaterauto, Protopiper en nog veel meer. Op deze manier kan een programma worden aangeboden waarmee de jeugd zich kan ontwikkelen tot verkennende, ontdekkende en creatieve burgers.

www.zininbibliotheek.nl

André Rieu 'live' bij ZINema
De muziekshow van André Rieu is wereldwijd in 2000 bioscopen te zien op zelfde tijdstip. De 'Koning van de Wals' heeft aangekondigd dat zijn concertserie in Maastricht met de titel 'Amore, my Tribute to Love' op zaterdag 28 juli en zondag 29 juli wordt uitgezonden bij ZINema in Nijverdal en in nog 2000 andere bioscopen wereldwijd. Echte muziek-fans mogen deze voorstelling niet missen, want het wordt een fantastische belevenis, te meer daar de presentatie dit keer in handen is van Robert ten Brink.

Eerbetoon aan liefde
Deze concertserie, die 'Amore, A Tribute to Love' heet, is een eerbetoon aan de beide liefdes van Rieu: zijn familie en zijn beroemde Johan Strauss Orkest. Hiermee treedt hij al meer dan dertig jaar over de hele wereld op. De concertserie komt als vervolg op zijn album 'Amore', dat vorig jaar uitkwam. Dit album bevat bijzondere versies van klassieke liefdesliedjes uit de popmuziek en natuurlijk uit de klassieke muziek. Het spectaculaire concert in Maastricht vindt plaats op het prachtige middeleeuwse plein in de thuisstad van André Rieu. Hier maakt de maestro met zijn zestig leden tellende Johann Strauss Orkest, sopranen, tenoren en heel bijzondere gasten elke avond zijn opwachting. Meer informatie staat op de site.

www.zinin.com

Meer berichten