Op vakantie een hele boekenkast mee in de e-reader, het kan met de online bibliotheek.
Op vakantie een hele boekenkast mee in de e-reader, het kan met de online bibliotheek. (Foto: ZINiN)

Inloopspreekuur online bibliotheek bij ZINiN

NIJVERDAL - Wie de deur niet meer uit wil of kan om een boek te lenen in de bibliotheek, kan tegenwoordig gebruik maken van de online bibliotheek. Via deze online bibliotheek hebben lezers toegang tot zo'n 20.000 titels waarvan ze er tien tegelijk kunt lenen.

De e-books blijven drie weken op de digitale boekenplank in smartphone, e-reader of laptop staan. Om mensen wegwijs te maken in de online bibliotheek houdt de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal woensdag 11 juli een inloopspreekuur.

Hoe werkt dat
Iedereen die e-books wil lezen moet lid zijn van de bibliotheek of rechtstreeks lid worden van de online bibliotheek. Een boek dat online geleend wordt, verschijnt automatisch op de digitale boekenplank. De online collectie wordt steeds aangevuld, het aanbod is dus voortdurend in beweging en er valt dus steeds weer iets nieuws te ontdekken. Het lenen van een online boek kan gewoon thuis en het een hoop ruimte in de koffer.

Niet digitaal vaardig
Mensen die niet zo vaardig zijn met internet of onbekend zijn met de online bibliotheek, kunnen terecht bij het inloopspreekuur. René Lueks geeft uitleg over het hele proces rondom het lenen van e-books. Na dit inloopspreekuur weten bezoekers alles over het lenen van e-books, van het aanmaken van een account tot het digitale 'dichtslaan' van het boek. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Informatie is te krijgen via 0548-613342 of renelueks@zinin.com.

Meer berichten