Deelnemers van een fietstocht van Samen Verder genieten van de mooie natuur. Foto: EvenMens.
Deelnemers van een fietstocht van Samen Verder genieten van de mooie natuur. Foto: EvenMens. (Foto: EvenMens)

Rouwverwerking met wandelen en fietsen

door EvenMens

NIJVERDAL - Evenmens, informele zorg voor elkaar, heeft het project 'Samen Verder, voor mantelzorgers in rouw' ontwikkeld. Bij een rouwproces denken we vooral aan sterven. Er bestaan echter in het leven meer verliessituaties die een enorme impact kunnen hebben op het leven.

Zo valt te denken aan het verlies van gezamenlijke toekomstplannen of het niet meer samen kunnen wonen met de partner die veel zorg nodig heeft. Wat eerst belangrijk leek te zijn, wordt nu van ondergeschikt belang. Rouwen is hard werken en het kost veel energie.

Mantelzorgers in contact
Binnen 'Samen Verder' worden mantelzorgers in rouw in contact gebracht met lotgenoten en zorgvrijwilligers. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven. Voor anderen gaat het leven gewoon verder, waardoor het lastiger kan zijn met hen het verhaal te delen. Lotgenotencontact vindt plaats in de vorm van wandelcoaching, maar er worden ook regelmatig fietstochten georganiseerd. De eerstvolgende wandeling is op donderdag 12 juli onder leiding van Ina Versmissen en een gids. De start is om 10.00 uur bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Na afloop is er een kop koffie.

Ondersteuning
Alle mantelzorgers in rouw die behoefte hebben aan deze vorm van ondersteuning, kunnen deelnemen aan deze wandeling. Aanmelden kan bij Ina Versmissen via iversmissen@evenmens.nl of 0548-638830/06-10169151. Deelname aan de wandeling is kosteloos.

Vrijwilligers
Evenmens kan nog nieuwe zorgvrijwilligers gebruiken. Vanaf 18 jaar kan iedereen zich aanmelden. Wil jij graag iemand helpen, samen een spelletje spelen, fietsen of wandelen? Ga je een serieus gesprek niet uit de weg? Dan is zorgvrijwilliger worden echt iets voor jou! Neem vrijblijvend contact met ons op via 0548 – 638830 of kijk op onze site. Als zorgvrijwilliger kun je natuurlijk rekenen op goede begeleiding via Evenmens.

www.evenmens.nl

Meer berichten