Boeken op een e-reader nemen veel minder ruimte in beslag in de koffer dan gewone boeken. Foto: ZINiN.
Boeken op een e-reader nemen veel minder ruimte in beslag in de koffer dan gewone boeken. Foto: ZINiN. (Foto: ZINiN)

Zomercampagne ZINiN bibliotheek van start

door ZINiN

NIJVERDAL - De ZINiN bibliotheek biedt deze zomer diverse mogelijkheden om deze periode op een heerlijke manier te laten verlopen. Er is onder meer gelegenheid voor het afsluiten van een gratis zomerabonnement en het aanschaffen van boeken voor een redelijke prijs. Voor de kinderen zijn er drie gratis Coderdojomiddagen.

In de maanden juli en augustus kan iedereen een gratis zomerabonnement voor drie maanden afsluiten bij de ZINiN Bibliotheek, om kennis te maken met alle faciliteiten en diensten die de bibliotheek bied, denk hierbij aan het lenen van e-books, gebruik maken van de luisterbieb of een het huren van een dvd. Dit abonnement eindigt automatisch na drie maanden.

Coderdojo
De bibliotheek houdt op drie zaterdagen gratis workshops Coderdojo. Dat is het leren programmeren en gebruik maken van de modernste technologie. Op zaterdag 28 juni is er les in Stopmotion. Op zaterdag 11 augustus wordt er met 3D-technieken gewerkt en op zaterdag 25 augustus is er een robotmiddag. Deze bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk.Vakantiebieb
De vakantie wordt nog leuker met het downloaden van de Vakantiebieb. Met meer dan 60 e-books voor jong en oud, die maar liefst twee maanden geleend mogen worden, kan de vakantie niet meer stuk. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar maken kans op een iPad mini als ze laten weten wat hun favoriete e-book is uit de Vakantiebieb via www.vakantiebieb.nl.
De boekverkoop van deze zomer is inmiddels begonnen in de bibliotheek in Nijverdal. Op de eerste verdieping zijn afgeschreven boeken te koop, om tegen een lage prijs de verzameling aan te vullen.

Aangepaste openingstijden
Van 2 juli tot en met 1 september vervalt de opening op dinsdag tijdens de avonduren en is de bieb tot 17.00 uur geopend. Op de zaterdagen kan men vanaf 10.00 uur al terecht.
Kijk voor meer informatie op www.zininbibliotheek.nl

Meer berichten