Bloeiende heide met een karakteristieke boom op de Sallandse Heuvelrug. Foto: Sallandse Heuvelrug.
Bloeiende heide met een karakteristieke boom op de Sallandse Heuvelrug. Foto: Sallandse Heuvelrug. (Foto: Sallandse Heuvelrug)

Zomerse activiteiten Sallandse Heuvelrug

NIJVERDAL - Buitencentrum Sallandse Heuvelrug heeft voor de zomer weer een aantal leuke activiteiten op de agenda staan. Voor wandelaars, grootouders met hun kleinkinderen en pure natuurliefhebbers.

Van woensdag 4 juli tot zaterdag 4 augustus kunnen wandelaars bijvoorbeeld mee met een gids voor een schemerwandeling. De natuur komt tot rust, maar niet alle dieren gaan slapen. De nachtdieren komen tevoorschijn. Niet alleen 's avonds is het bos het ontdekken waard. Op vrijdag 6 en 20 juli zijn er 's morgens vroeg wandelingen.

Op diverse donderdagmiddagen in juli is er een bossafari. Deze tocht is speciaal voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Het belooft een leuke tocht te worden waarbij alle zintuigen gebruikt worden.

Of ga mee met de heideslak, een elektrokar die een rit door het bos maakt. Deze zomer kunt u ook mee op zoek naar de mysterieuze nachtzwaluw of naar sporen van reeën.

Op 21 en 22 juli is er weer de zomerfair met veel kramen en diverse activiteiten. Kijk voor de hele agenda op www.staatsbosbeheer.nl

Meer berichten