Beeld van de Grotestraat voor de werkzaamheden begonnen. Foto: Frits Bentsink.
Beeld van de Grotestraat voor de werkzaamheden begonnen. Foto: Frits Bentsink. (Foto: )

Fotoserie 'Herkenbaar Hellendoorn-Nijverdal'

NIJVERDAL - Tien jaar geleden begon Frits Bentsink met het verzamelen en vooral zelf maken van foto's van Hellendoorn en Nijverdal. Hij is er zelfs voor in een helikopter gestapt. Zodra hij uit de krant vernam dat een bepaald pand of straat op de schop ging fotografeerde hij de oude situatie en daarna de nieuwe.

Soms mocht hij gebruikmaken van fotoverzamelingen van Nijverdallers. Foto's die hij dan inscande en zo nodig bewerkte. Vanaf het begin stond bij hem centraal dat de opbrengst naar een goed doel ter plaatse moest gaan. Zo is het hem gelukt in een periode van vier jaar ongeveer 3000 euro aan vijf goede doelen te kunnen geven. De laatste eigen foto's gaan vrijwel alleen over de Grotestraat, daags voordat de werkzaamheden daar begonnen.

Van dvd naar stick
Frits begon met 800 foto's, maar dat werden er snel 1600. Nu heeft hij al zoveel foto's dat ze niet meer op een dvd passen. Hij besloot de foto's op een usb-stick te zetten. De prijs daarvoor ligt wel hoger dan voor een dvd, maar zo kan er ook meer geld naar het goede doel. De prijs voor een stick is 12,50 euro, waarvan 5 euro naar het goede doel gaat. "Het mooie van deze stick is, dat je hem zo in de tv kunt inpluggen. Veel mensen hebben geen dvd-speler meer," vertelt Frits. De stick is te bestellen bij Boekhandel Bruna en EG Computerspecialisten of via Frits op telefoonnummer 612923 of fh.bentsink@home.nl. Frits hoopt dat veel mensen de stick kopen, die ze later zelf kunnen blijven gebruiken.

Meer berichten