Wie wordt de nieuwe journalist bij omroep HOi?

Foto: Hoi

NIJVERDAL – HOi is de lokale publieke omroep voor de gemeente Hellendoorn. Ruim 100 vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om de burgers van Hellendoorn zo optimaal mogelijk te informeren over wat er in hun gemeente leeft en speelt. Voor hun tv-nieuwsprogramma HOi Centraal zijn ze dringend op zoek naar redactiemedewerk(st)ers.

"Bij HOi hebben we een groot tekort aan redactiemedewerkers." Aan het woord is Laila Veenker, al meer dan vijf jaar vrijwilligster bij HOi tv. "Ik doe dit werk met veel plezier. Het is leuk en afwisselend, we zijn echt een gezellig clubje bij elkaar. Je bent bezig met het uitzoeken van het lokale nieuws van de gemeente Hellendoorn."

Belangrijk en leuk

Wat is belangrijk? Wat is leuk? Je belt met de cameramensen wanneer ze kunnen opnemen. Eventueel zorg je ervoor dat er een verslaggever meegaat. De items moeten natuurlijk van goede kwaliteit zijn, dus dat controleren we nog eens. Je zet alle poppetjes op de juiste plaats, zodat de uitzending staat als een huis. "Bij HOi heb je naast dit werk nog veel meer mogelijkheden," zegt Laila. "Zelf bedien ik tijdens de uitzending de autocue, zodat de presentatoren vlekkeloos hun teksten kunnen uitspreken. En ik heb al laten doorschemeren dat ik het tv-nieuwsprogramma zelf wel eens wil presenteren. Die mogelijkheden krijg je hier allemaal."

Iedereen die belangstelling heeft HOi te versterken en van journalistiek zijn hobby te maken, kan een reactie sturen naar info@hoimedia.com.

Meer berichten