Deelnemers aan 'Kuier deur...de Diepe Hel'. Foto: Zorgsaam.
Deelnemers aan 'Kuier deur...de Diepe Hel'. Foto: Zorgsaam. (Foto: Zorgsaam)

Wandelen en vitaliteitsmarkt bij de Diepe Hel Holterbergloop

HELLENDOORN - Nu starten met wandelen, om op zondag 28 oktober de ZorgSaam wandeltocht 'Kuier deur…de Diepe Hel' goed te kunnen volbrengen. Fysiotherapiepraktijk ZorgSaam in Hellendoorn is er op tijd bij en start op woensdag 4 juli het wandelprogramma met een vitaliteitsmarkt.

Daarna kunnen de deelnemers vanaf maandag 9 juli bij een van de in totaal zeven beweeghaltes in de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten trainen op elke doordeweekse dag, onder begeleiding van wandelbegeleiders. De wandeltrainingen bereiden deelnemers voor op de wandeltocht, die zondag 28 oktober voor de eerste keer wordt gehouden. "Mensen die nu nog weinig of niet bewegen hebben daardoor voldoende tijd om zich rustig voor te bereiden op de 10 kilometer lange wandeltocht," vertelt Marian Freriks. zij is trainer, vitaliteitscoach en één van de organisatoren.

Fit en vitaal

Er is gekozen voor een lang voorbereidingsprogramma. "We richten ons met deze trainingen met name op mensen die nu nog weinig of niet bewegen en voor wie wandelen een geweldige manier is om weer fit te worden. Daarom starten we vroeg, zestien weken voor de ZorgSaam wandeltocht. Hierdoor is er ruim de tijd om in kleine stapjes de conditie op te bouwen," vertelt Marian Freriks. De trainingen worden gecoacht door vrijwillige wandelbegeleiders die zelf ervaren wandelaar zijn en enthousiast zijn om anderen te begeleiden. "Behalve aandacht voor het uitbouwen van de conditie vinden we het belangrijk ook te werken aan de vitaliteit, zodat de kwaliteit van het leven wordt vergroot. Daarom organiseren we in aanloop naar het evenement o.a. presentaties over voeding, voetverzorging, schoeisel en vitaliteit. Het gaat ons erom dat mensen ervaren en leren om een vitale manier van leven vol te houden" volgens Freriks.

Vitaliteitsmarkt

Op de vitaliteitsmarkt, die duurt van 9.15 tot 11.30 uur, biedt ZorgSaam clinics aan waar de deelnemers actief kunnen bewegen. Daarnaast zijn er workshops met informatie over vitaliteit, voeding, voeten, schoeisel en mindful wandelen. Iedereen kan gratis meedoen aan de workshops en clinics. Aanmelden is wel noodzakelijk via tetske@diepehelholterbergloop.nl. Er is plek voor maximaal 100 personen.

Alle informatie over de wandeltrainingen en vitaliteitsmarkt is te vinden op:

diepehelholterbergloop.nl

Meer berichten