Vijfenzeventig jaar bevrijding

HELLENDOORN - In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Ook in Nijverdal laten de ingrijpende gebeurtenissen in de Tweede Wererldoorlog tot op heden diepe emotionele sporen na. Daarom is het goed om te blijven herdenken. In het kader van 75 jaar bevrijding is een kernteam in het leven geroepen dat graag met de inwoners een activiteitenprogramma wil samenstellen. 

Het duurt nog even, maar in het voorjaar van 2020 hopen we allemaal 75 jaar vrijheid te vieren. Net als een aantal jaren geleden worden tijdens het jubileumjaar allerlei activiteiten georganiseerd. Activiteiten met thema's rondom oorlog en vrede komen aan bod, vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden. Hiervoor wil het kernteam graag in gesprek met de inwoners van de gemeente Hellendoorn. 

Wie heeft goede ideeën om onze vrijheid te vieren? Om samen met ons na te denken over de invulling van het vieren van 75 jaar vrijheid in onze gemeente, nodigen we u van harte uit: maandag 2 juli om 19.30 uur in het Memory Museum aan de Grotestraat in Nijverdal. U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen naar: 75jaarvrijheidhellendoorn@gmail.com
(o.v.v. naam, aantal personen en de organisatie waarbij u betrokken bent). Graag horen wij voor 27 juni met hoeveel personen u aanwezig kunt zijn. 
 

Meer berichten