Het terras van Bistro De Oale Sté in Nijverdal.
Het terras van Bistro De Oale Sté in Nijverdal. (Foto: Bistro Oale Sté)

De Oale Sté beste terras van Nederland?

NIJVERDAL - Bistro De Oale Sté in Nijverdal behoort tot de beste 100 terrassen van Nederland. Morgen, maandag 2 juli hoort eigenaar Bert-Jan Hoekjen op welke plaats in de top 100 zijn horecabedrijf staat. Op die dag vindt de bekendmaking van de Terras Top 100 in Staverden plaats, bij de winnaar van vorig jaar.

"Dit is een mooie waardering voor mijn bedrijf en voor ons team," vindt Bert-Jan Hoekjen van Bistro De Oale Sté in Nijverdal. De vakjury en een mystery guest hebben de bistro twee keer bezocht. Het is alweer voor de tweede keer achter elkaar dat ze met hun bedrijf in de top 100 staan. "Het geeft aan dat we op de goede weg zijn met onze bistro. We proberen elke dag de kwaliteit te verbeteren, ook op ons terras. We hebben onlangs nog een uitbreiding van ons terras gedaan. Een mooie lounge hoek waar onze gasten kunnen borrelen onder het genot van heerlijke hapjes."

Onthulling
Op maandag 2 juli vindt de onthulling van de hele ranglijst plaats bij de winnaar van vorig jaar, Brasserie van Staverden in Staverden. Samen met zijn team gaat Bert-Jan naar de uitreiking toe. Het Nijverdalse horecabedrijf maakt kans op een goede notering, wat het best spannend maakt. "We gaan er een gezellig uitje van maken, iedereen is enthousiast over deze prijs."

Publieksprijs en borrel
Naast de top 100 maakt De Oale Sté grote kans de publieksprijs te winnen. Tot 20 juni konden mensen in het hele land stemmen op hun favoriete terras. Uit de laatste tussenstand, blijkt dat bistro De Oale Sté nog steeds op nummer 1 staat. "Dat vinden we geweldig en daarom houden we op woensdag 4 juli een borrel, om alle stemmers te bedanken en de top 100-notering te vieren," zegt Bert-Jan. "De borrel is natuurlijk bij ons op het terras, van 20.00 tot 21.30 uur."

Bistro De Oale Sté
Sinds 2002 is Bert-Jan Hoekjen eigenaar van bistro de Oale Sté in Nijverdal. Het terras heeft 120 zitplaatsen en ligt vlakbij nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Naast de Oale Sté ligt camping Noetselerberg, die in handen is van Geert Hoekjen en zijn vrouw Martine. Beide bedrijven werken nauw samen en in gemeente Hellendoorn hebben mensen het vaak over bistro of camping Hoekjen. In principe is het terras van Bistro de Oale Sté vanaf 10 juli elke dag geopend, tot eind augustus. "Bij mooi weer, zoals de afgelopen maanden, kunnen mensen natuurlijk al eerder op ons terras genieten," vertelt Bert-Jan.

Meer berichten