Foto: Stichting Enterse Zomp

Ga mee met de mooie overtoomtocht op de Zomp

NIJVERDAL - Na de succesvolle Vroege Natuurvaart staat er voor zaterdag 12 mei om 11.00 uur weer een bijzondere vaartocht met de Enterse Zomp op de Regge gepland. De Zomp staat bekend om zijn geringe diepgang en daarom zegt men wel eens dat dit schip kan varen waar geen water is.

Tijdens deze vaart zal de platbodem een stuw passeren via een overtoom. Deelnemers varen met het schip op een onderwater liggende lorrie waarna de schippers de lorrie in beweging zetten. Via een speciaal aangelegde baan verlaat de zomp het water verlaat en passeert over de walkant de stuw met vistrap. Achter de stuw wordt verder gevaren door een prachtig stuk van de Regge, waar deelnemers kunnen genieten van de rust en schoonheid van de natuur. De schippers vertellen ondertussen over het belang van de Regge in vroeger jaren en uiteraard over de Zomp zelf. Halverwege de vaart wordt aan boord een lunch en drankje aangeboden. Rond de klok van 15.00 uur is iedereen dan weer terug bij het botenhuis achter de ijsfabriek in Hellendoorn.

De kosten bedragen 16 euro per persoon. Aanmelden kan bij Tourist Info/VVV Nijverdal via 0548-61 27 29 of promotie@zinin.com.

Meer berichten