Directeur Chris Funk en programmeur Lien Kestens van ZINiN tijdens de ZINgeversavond (presentatieavond nieuw theaterprogramma).
Directeur Chris Funk en programmeur Lien Kestens van ZINiN tijdens de ZINgeversavond (presentatieavond nieuw theaterprogramma). (Foto: ZINiN Theater)

Nieuw programma ZINiN: afwisselend

NIJVERDAL - Het is Chris Jagger, de broer van Roling Stone Mick Jagger, die eind september het nieuwe theaterseizoen van ZINiN af zal trappen. Theaterdirecteur Chris Funk bestempelt deze voorstelling als één van zijn favorieten, hij heeft er grote verwachtingen van. Andere grote namen die op het ZINiN podium verwacht worden zijn Freek de Jonge, Karin Bloemen, Mathilde Santing, Ferry Doedens, Victor Reinier & Aart Staartjes.

 Volgens Chris Funk heeft ZINiN het afgelopen seizoen een topjaar gedraaid met maar liefst 30 uitverkochte voorstellingen. "En ik verwacht dat het komend seizoen er net zo uit gaat zien. We hebben grote namen in de programmering en ik zie het komende jaar dan ook met veel vertrouwen tegemoet. Als we weer een bezettingsgraad hebben van ruim 72 procent, dan ga ik ervoor," vertelde hij onlangs enthousiast tijdens een persbijeenkomst in de foyer van het theater.

Gunfactor
Programmadirecteur Lien Kestens is in het afgelopen jaar druk geweest om het nieuwe programma samen te stellen, dit is op maandag 23 april tijdens een speciale avond gepresenteerd aan de ZINgevers van het theater. "Het is wel puzzelen geweest om met goede namen te komen, maar ik denk ook dat het een mooi seizoen gaat worden," zegt Kestens.Haar contacten met de impresario's en artiesten zijn altijd cruciaal bij het samenstellen van de programmering. De contacten die zij in de afgelopen elf jaar met deze mensen heeft opgebouwd en de goede naam van het ZINiN Theater zijn warm te noemen en hebben gezorgd voor een hoge gunfactor voor het theater.

"Zo ging het ook met de impresario van Chris Jagger. Hij was op vakantie in Nijverdal en bracht een bezoek aan het theater. Dat vond hij precies iets voor Jagger en belde ons. Dat is op zijn minst bijzonder te noemen," aldus Kestens.

Horen zien en doorvertellen
ZINiN komt seizoen 2018-2019 ook weer met een nieuw concept: Horen, zien en doorvertellen. "We zouden het leuk vinden als onze bezoekers eens een keer een voorstelling boeken die ze niet kennen. Een keer buiten hun boekje gaan, om het maar populair te zeggen," vertelt Lien.

Proberen
Het gaat om een reeks van zeven voorstellingen met namen die wel een beetje bekend zijn, maar die best nog wel een duwtje in de goede richting kunnen gebruiken. Het gaat dan bijvoorbeeld om Sven Ratzke en Timon Krause. "Laatstgenoemde werd Best European Mentalist in 2016 en finalist in 'Holland's Got Talent'. Best bijzonder," geeft Kestens aan. 'Probeer gewoon eens een ander genre, een voor jou onbekende artiest en vertel het verder als je het leuk vond," raadt ze aan.

Kaartverkoop gestart
Het hele programma is onlangs bekend gemaakt en de kaartverkoop is inmiddels gestart. Het programmaboekje is bij vaste bezoekers van ZINiN al in de bus gevallen, maar is voor iedereen af te halen bij de ZINiN Bibliotheken en Tourist Info in het Huis voor Cultuur en Bestuur. De programmering is ook te vinden op de website.

Magazine
Het nieuwe ZINiN Magazine valt op maandag 14 mei in de gemeente Hellendoorn huis aan huis weer op de deurmat. Daarin staat wederom een kijkje achter de schermen van de ZINiN organisatie.

Meer berichten