Fotografie Mike Rikken

Vrijmarkt trekt duizenden bezoekers

NIJVERDAL - Tijdens de grootse vrijmarkt in het gehele centrum hadden bijna 200 jonge en oudere inwoners van Nijverdal hun kraampje opgebouwd of kleedje neergelegd. Diverse spullen vonden voor de tweede of misschien wel derde keer een eigenaar. Het was gezellig druk en de verkopers deden goede zaken.

Het weer was hen gunstig gestemd. De zon liet zich af en toe zien en de temperatuur was aangenaam. Een aantal jeugdige straatmuzikanten zorgden voor een vrolijke noot. Burgemeester Anneke Raven en de voorzitter van Bruisend Nijverdal, Ewald Aaltink, openden rond de klok van 10.00 uur Koningsdag met een toespraak. "Vroeger hoorden we vaak de kreet 'Er is hier niks te doen in Nijverdal. Dat kunnen we nu niet meer zeggen. Er is bijna iedere week wel iets te beleven in dit geweldige dorp Nijverdal. En dat doen we samen. Vandaag vieren we samen Koningsdag met meer dan 200 verkoopplekjes en mooie muziek op het Henri Dunantplein", zegt Ewald Aaltink.
"Al met al een topdag. Alleen maar blije en tevreden gezichten, zowel bij de jeugdige handelaren, als bij de bezoekers en winkeliers. Pluim voor alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt", aldus de organisatie.

Burgemeester Anneke Raven beaamde dit en feliciteerde de koning en de gedecoreerden, die net als elk jaar even extra in het zonnetje werden gezet. De opening werd traditioneel afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus. Daarna kon het programma toch echt van start. Samen met muziekvereniging Advendo was er een leuk programma op het plein. En de Pop Rock Factory en lokale band The Sofarockers zorgden voor een groot feest vanuit het mooie, mobiele podium.

Foto's: Fotografie Mike Rikken / tekst: Bruisend Nijverdal

Meer berichten