Door de overwinning op Sparta Enschede is voor dit team van Hulzense Boys een plek bij de eerste vijf ploegen nog haalbaar.
Door de overwinning op Sparta Enschede is voor dit team van Hulzense Boys een plek bij de eerste vijf ploegen nog haalbaar. (Foto: Freeimages.com)

Hulzense Boys verslaat Sparta Enschede met 3-2

NIJVERDAL - Waar op vele plaatsen allerlei activiteiten plaats hadden was er op Sportpark Smidserve tijdens Koningsavond ook genoeg te beleven. Het eerste elftal speelde de inhaalwedstrijd tegen Sparta Enschede. Vooraf had Hulzense Boys een punt meer en dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De eerdere ontmoeting in Enschede leverde voor Hulzense Boys op de valreep nog een punt op, doordat in de laatste minuut de 1-1 gescoord werd.

In de beginfase van de wedstrijd zagen de toeschouwers twee ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waar de meeste duels gewonnen werden door de roodhemden en deze dus een licht overwicht hadden. Toch was de eerste mogelijkheid voor de Spartanen. Een voorzet vanaf links was dreigend, maar net te strak voor de inlopende spits Akkerman. Na ongeveer twintig minuten spelen kwam een bal op 25 meter van het doel voor de voeten van Sander Kamphuis. Deze bedacht zich geen moment en met een heerlijke volley schoot hij de bal strak in het dak van het doel. Een zeer fraai doelpunt en de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld. Een voorzet van Ties ten Barg kwam voor de voeten van Machiel van Keulen. Deze legde goed terug en de inlopende Sander Kamphuis kon de bal in de verre hoek schuiven, 2-0. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft kwam het eerste gevaar opnieuw op naam van de ploeg uit Enschede. De vrije trap was goed ingeschoten, maar doelman Patrick Loohuis wist de bal uit zijn doel te houden. Niet veel later kwam een aanval over de rechterkant voor de voeten van Jasper de Jong. Hij gaf voor en opnieuw was het Sander Kamphuis die de bal tegen de touwen wist te werken, 3-0. Hiermee leek de wedstrijd beslist. Echter zou blijken dat dit nog niet het geval was. Na een slippertje achterin kreeg aanvaller Reinders de bal voor de voeten. Vanaf de zijkant kwam hij het strafschopgebied in en met een fraai schot deponeerde hij de bal in de verre bovenhoek, 3-1. De Spartanen haalden de bal snel uit het doel en gingen op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er even later ook. Een voorzet werd binnengetikt door aanvaller Akkerman. Volgens heel Hulzense Boys deed hij dit in buitenspelpositie, maar de scheidsrechter besloot het signaal van grensrechter Beltman niet over te nemen, 3-2. Sparta rook bloed en vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. De spelers van Hulzense Boys vochten echter voor iedere meter en gooiden ziel en zaligheid in de duels. Wat een verschil met de wedstrijd vorige week tegen ASC'62. Er ontstond een spannend voetbalgevecht, waarbij de eerste kans voor de Enschedeërs was. Een bal kwam voor de voeten van aanvaller Adriaanse, maar doelman Loohuis had met een prima redding antwoord op deze inzet. Even later kwam de bal voor de voeten van de hardwerkende en prima spelende Marco ten Bolscher. Hij kapte zich goed vrij, maar zijn inzet kon nog net geblokt worden door een instormende verdediger.

Tien minuten voor tijd was er een moment waarover na de wedstrijd nog gesproken werd. Aanvaller Dewi Perik van Sparta speelde in het strafschopgebied de bal langs Danny Schoenmaker en ging naar de grond. Heel Sparta schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Rutgers gaf deze niet. Volgens de spelers van Hulzense Boys overigens terecht en had hij dit goed gezien. Danny gaf na de wedstrijd aan Perik niet geraakt te hebben en even voor dit moment had Perik net buiten het strafschopgebied het op een soortgelijke manier geprobeerd. Feit is dat het 3-2 bleef en de wedstrijd verder ging. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Machiel van Keulen. Een strakke bal van Jorn Hegeman werd door Machiel krachtig op doel gekopt, maar de doelman stond op de goede plek. Zo eindigde de wedstrijd in een 3-2 overwinning voor Hulzense Boys.

Strijden voor iedere meter
Een zwaarbevochten overwinning voor de thuisploeg. De ploeg streed voor iedere meter en behaalde daardoor dit goede resultaat tegen een vooral aanvallend sterk Sparta Enschede. Door deze overwinning staat de ploeg stevig in de middenmoot en is een plek bij de eerste vijf ploegen nog haalbaar.

De komende twee weken is er geen competitievoetbal voor de ploeg van Bram Freie. Daarna volgen er nog drie wedstrijden. De laatste twee zijn tegen kampioenskandidaten Dos Kampen en Enter Vooruit. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 12 mei. Dan komt SVI uit Ittersum op bezoek bij de Hulzense Boys. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14.30 uur.

Meer berichten