Het werd een wedstrijd met in de eerste helft iets meer overwicht van Winterswijk. Maar de kansen van die ploeg werden allemaal om zeep geholpen.
Het werd een wedstrijd met in de eerste helft iets meer overwicht van Winterswijk. Maar de kansen van die ploeg werden allemaal om zeep geholpen. (Foto: De Zweef)

De Zweef pakt de punten in Winterswijk

door De Zweef

NIJVERDAL/WINTERSWIJK -  In een open wedstrijd heeft De Zweef verdiend met 2-3 gewonnen van Winterswijk.

Na rust verwachtte iedereen dat Winterswijk zou aanzetten, maar De Zweef was de betere ploeg. Het werd een wedstrijd met in de eerste helft iets meer overwicht van Winterswijk. De kansen die de ploeg creëerde, werden allemaal om zeep geholpen. Na tien minuten was er een eerste kans door een vrije trap nadat Jesper Krukkert alleen via een overtreding kon worden gestuit. Nick Snellink krulde de bal in de verre hoek het doel in: 0-1. Vijf minuten later werd Jesper Krukkert de diepte in gestuurd. Op snelheid haalde hij de achterlijn en gaf strak voor het doel waar Sven Kolman miste. Bij de tweede paal kwam Sven Dikkers inlopen en die wist wel raad met de geboden kans: 0-2. Jammer voor De Zweef was het feit dat een minuut later de 1-2 werd gescoord. Een knal uit de tweede lijn belandde achter Dennie Hoogenkamp in het net.

Na rust kwam Ruben Hendriks in plaats van Sven Kolman in de spits te staan. Maar het was Winterswijk die geluk had omdat Lenn Redeker van deze club bij een hoge bal Thijs Kemperman net genoeg in de rug duwde om de bal vrij voor de voeten te krijgen. De scheids had de overtreding niet gezien en zo vloog de bal in het doel: 2-2. In de 67e minuut snelde Ruben Hendriks op volle kracht richting achterlijn. Op het moment dat hij wilde voorgeven, werd hij onderuit gehaald: strafschop .Sven Dikkers maakte de stand 2-3. Ook toen nog was de koers niet gelopen. Winterswijk probeerde het nog met Lenn Redeker als beste man. Daarom ook deed die zijn ploeg zoveel tekort toen hij een hoge voorzet met de hand in het doel sloeg en een rode kaart kreeg. Zo pakten de blauwwitten drie belangrijke punten. Tezamen met het vertoonde spel en de terugkeer (op de bank) van een aantal geblesseerde basisspelers geeft dat hoop voor de komende weken.

Meer berichten