The Kik speelt wereldhits met een Nederlands tintje. Foto: Casper Rila.
The Kik speelt wereldhits met een Nederlands tintje. Foto: Casper Rila. (Foto: Casper Rila)

'Gouwe ouwe hits in je moerstaal'

NIJVERDAL - "De bandleden van The Kik staat op zaterdag 14 april om 20.15 uur op het ZINiN Theaterpodium met hun laatste programma 'Hertaalt!' "Deze enige echte moerstalige bietband biedt u deze avond totaal iets anders dan bezoekers normaal van hen gewend zijn," aldus een woordvoerder.

"Gouwe ouwe hits, maar dan in je moerstaal. Dat kun je verwachten bij de voorstelling 'Hertaalt!' van de bietelband The Kik," vertelt de woordvoerder.

De band heeft voor dit programma bekende hits omgezet naar het Nederlands. "Wereldhits, die je dagelijks om je heen hoort, maar dan gewoon vrij vertaald in onze eigen moerstaal. 'Can't buy me Love' van The Beatles wordt hertaald naar 'Geen Rooie Cent' en de Kinks-klassieker 'Sunny Afternoon' heet nu zomaar 'Bankje in de Zon'. Het wordt een feest van herkenning met hits als Adèle's 'Rolling in the Deep' (Er breekt brand uit) en Reinhard Meys 'Gute Nacht Freunden' (Goedenacht Vrienden)."

Sixties beatband
Niet alleen de muziek van The Kik verwijst naar de sixties, zelfs het instrumentarium van de band doet aan deze roerige hippiejaren denken. Vox versterkers, Ludwig drums en gitaren van Rickenbacker. Toen ze in 2011 doorbraken, dacht iedereen dan ook even The Beatles te herkennen, met een kleine zweem van The Monkeys. Ondertussen heeft de band diverse eigen albums de wereld in geslingerd, die zonder uitzondering met enthousiasme werden ontvangen. Dat leverde hen een plek als 'thuisband van de talkshow 'De Wereld Draait Door' op, waardoor hun populariteit zich als een olievlek uitbreidde.
Kaarten reserveren

De entree bedraagt 20 euro. Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via de website van het theater of af te halen bij de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

Meer berichten