Foto: HellendoornDoet! / Stichting De Welle

Gezocht: een huiscoach voor Vluchtelingenwerk

door HellendoornDoet!

HELLENDOORN - De huiscoach zorgt voor intensieve begeleiding van de cliënten die nieuw in onze gemeente komen wonen.

Deze begeleiding kan uit allerlei aspecten bestaan, zoals aanwezig zijn bij de oplevering van het huis, regelen van de inrichting, witgoed, bruingoed. Een jong gezin betekent vaak schoolgaande kinderen en kinderopvang. Inburgeren in de buurt, waar zijn de winkels, waar kan ik goedkoop zaken kopen? Meehelpen met de financiën (komen de toeslagen binnen), gezondheidszorg en andere instanties, opleiding en werk. Belangrijk in dit werk is dat je het niet overneemt, maar mensen ondersteunt naar zelfstandigheid. Ook wordt er gekeken hoe 'hoog' iemand op de participatieladder staat en is er inzicht of en hoe iemand zich ontwikkeld heeft. U wordt hierin getraind.

HellendoornDoet! is hét portaal voor vrijwilligerswerk! Wie kan bij ons terecht? Potentiële vrijwilligers, organisaties die vrijwilligers zoeken en cliënten met hulpvragen waarvoor vrijwilligers ingezet worden (vervoer, klusjes, boodschappen, administratie en ritten Mooi Meegenomen).

Van maandag- tot en met donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur zijn ze geopend. Constantijnstraat 32a (achterzijde Huis voor Cultuur en Bestuur), 0548-638800,hellendoorndoet@stichtingdewelle.nl, www.hellendoorndoet.nl. HellendoornDoet! is onderdeel van Stichting De Welle.

Meer berichten