Foto: Bruisend Nijverdal

Vier jij ook Koningsdag in het hart van Nijverdal?

door Bruisend Nijverdal

NIJVERDAL - Het centrum van Nijverdal wordt op Koningsdag wederom omgetoverd tot de grootste Nijverdalse Vrijmarkt. "Vanaf 9.00 tot 17.00 uur kan iedereen rondneuzen bij de vele gevulde kleedjes," vertelt een woordvoerder. "De winkels zijn deze dag ook geopend. Kortom, een gezellig uitje voor het gehele gezin."

"Ga je niets verkopen op de vrijmarkt, maar wil je wel komen rondneuzen: ga dan eerst naar de aubade op het Henri Dunantplein voor de feestelijke opening van Koningsdag," zegt de woordvoerder. "De aubade met een dagopening door burgemeester Anneke Raven begint om 10.00 uur. Na afloop brengt Advendo het Wilhelmus ten gehore en heb je de gelegenheid voor het feliciteren van de gedecoreerden."

Hierna starten de activiteiten van de Stichting Bruisend Nijverdal en muziekvereniging Advendo. Op het Henri Dunantplein is de gehele dag van alles te beleven voor jong en oud. In samenwerking met Advendo is een leuk programma in elkaar gezet, met optredens van leden van de Pop Rock Factory en de Nijverdalse band The Sofa Rockers. Van 10.15 uur tot 14.00 uur zijn er optredens van de Pop Rock Factory. Daarna wordt het muzikale stokje overgenomen door The Sofa Rockers.

Daarnaast is er een boekenmarkt, het rad van avontuur en diverse terrassen om even uit te rusten en een drankje te nuttigen.

Meer berichten