Bezoekers kunnen bij het smaakevent kennismaken met producten uit de streek.
Bezoekers kunnen bij het smaakevent kennismaken met producten uit de streek. (Foto: Landgoed De Uitkijk)

Lekker lokaal centraal bij het smaakevent

HELLENDOORN -  Landgoed de Uitkijk vormt op zondag 22 april voor de derde keer het decor voor een smaakevent. "Kennis maken met wat de streek te bieden heeft staat centraal," vertelt een woordvoerder.

"Lekker, lokaal puur eten, drinken en vooral ook genieten van de sfeer. Ondernemers uit de regio zorgen voor een complete belevenis met onder meer romige kaas uit Ommen, gerookte vis uit Marle, asperges uit Raalte, ambachtelijk brood, bijzondere gerechtjes, mooie wijnen, speciaal bier, kookworkshops en nog veel meer."

Een groot deel van het terrein is gevuld met kraampjes waar lekkernijen uitgestald liggen. Koks bereiden lekkere en gezonde gerechtjes. "Niet gewoon in de keuken, maar vanuit gave foodtrucks, op stoere barbecues of op andere verrassende manieren. Ook zijn er zelfgemaakte chutney's, pesto's en kazen en gerookte waren te proeven," vervolgt de woordvoerder. "De gemaakte gerechten kun je proeven in ruil voor zogenaamde proefmunten."Chefkoks geven kookdemonstraties met lokale producten en kinderen kunnen verschillende kookworkshops volgen.

Lokaal gebrouwen
Waar gegeten wordt, wordt ook gedronken. Bezoekers kunnen zich laten adviseren over bijpassende wijn en lokaal gebrouwen biertjes. "Voor andere lekkere drankjes kunnen zij natuurlijk ook op het lekkere grote terras plaatsnemen en genieten van de sfeer. De swingende klanken van het bandje vullen de lucht en vermengen zich met de heerlijke geuren," zegt de woordvoerder.

Het smaakevent begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het event is gratis toegankelijk. Locatie is de Landgoed De Uitkijk aan de Hellendoornsebergweg 8 in Hellendoorn.

Meer berichten