Indy Meijerink gaat naar NK Turnen!

Foto: Fysion Nijverdal

door Fysion Nijverdal

NIEUWEGEIN/NIJVERDAL -  Instapturnster Indy Meijerink en trainster Nienke Ekelenkamp waren op zaterdag 7 april al vroeg uit de veren om naar Nieuwegein af te reizen. Niet voor zomaar een wedstrijd, maar voor de halve finale van het NK turnen. Nog niet eerder stond Fysion met een instapturnster op zo'n wedstrijd.

Indy begon haar wedstrijd op de dunne balk, een spannend onderdeel. Tijdens het de warming-up liet ze merken toch wel erg zenuwachtig te zijn, maar hier was tijdens de wedstrijdoefening niks meer van terug te zien. Indy liet een erg mooie uitstraling zien en bleef de gehele oefening op de balk staan. Op het tweede toestel vloer begon Indy hierdoor met een stuk minder zenuwen, dit resulteerde uiteindelijk in een derde plaats waarmee zij een toestelfinale op vloer wist te behalen. Na vloer liet Indy twee mooie sprongen zien. Indy sloot haar wedstrijd af op rek, waar zij wederom een erg strakke oefening turnde. Ze heeft laten zien goed om te kunnen gaan met aanwijzingen maar daarnaast ook plezier te hebben.

Ondanks dat Indy een erg stabiele wedstrijd turnde, bleef de spanning aanwezig tot aan de prijsuitreiking. De spanning maakte al snel plaats voor blijheid, want Indy wist met deze wedstrijd een zesde plaats te behalen en daarmee een plekje op het NK te bemachtigen.

Dit betekent dus zowel een meerkampfinale als een vloerfinale tijdens komend NK te Almelo.
Train(st)ers Elsanne Luijmes, Manon Snellink, Mirko Heuver en Nienke Ekelenkamp zijn onwijs trots op deze prestatie. Wederom mag Fysion zich vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap

Meer berichten